Бокан: Могу да потврдим - Будућност ће играти ЕЛ!

Први човек КК Будућност Драган Бокан изјавио да може да се каже да је клуб из Подгорице сигуран учесник Евролиге следеће сезоне.

Кошарка 28.04.2018 | 21:30
Бокан: Могу да потврдим - Будућност ће играти ЕЛ!
Бокан је истакао да ће клуб испунити све обавезе, али је и пожелео Црвеној звезди да се брзо врати у друштво најбољих на Старом континенту.

Будућност је са 3-1 у финалној серији плеј-офа АБА лиге славила над Звездом и прекинула трогодишњу доминацију црвено-белих на Јадрану.

"И даље уживамо у највећем успеху клуба у историји, освајању АБА лиге и пласману у Евролигу. Морам да потврдим да је Будућност члан Евролиге за наредну сезону и сигурно ће играти у том такмичењу на јесен. Без икаквих недоумица", рекао је Бокан Тањугу у Подгорици.

Бокан је у уторак био у Барселони и договорио практично све детаље са директором Евролиге Ђордијем Бертомеуом.

"Разговарао са Бертомеуом, потврдили смо скоро све ствари. Захвалио бих се премијеру Душку Марковићу, министру спорта Николи Јановићу и посебно будућем председнику Црне Горе Милу Ђукановићу који је откад сам стигао у Будућност био максимална подршка да се створе сви услови да освојимо АБА лигу".

Бокан истиче да је клуб добио потврду да ће Влада Црне Горе безрезервно помоћи у испуњењу минималних услова за такмичење у Евролиги.

"Све смо јасно прецизирали са Бертомеуом и нема никаквих препрека, решићемо све захтеве до краја августа".

Он је поручио да је КК Будућност понос целе Црне Горе, али и пожелео Црвеној звезди доста успеха у наредном периоду.

"Захвалио бих Црвеној звезди на великом спектаклу и борби у финалу, успех је још већи када се зна колико велики клуб смо победили. Желим да Звезда у наредном периоду опет уђе у друштво 16 најбољих у Европи", закључио је Бокан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар