КСБиХ о Адамсу: Прво да потпише да ће играти...!

Американац Џош Адамс мораће да се обавеже да ће се одазивати позивима Душка Вујошевића прије него што добије држављанство БиХ.

Кошарка 28.04.2018 | 18:30
КСБиХ о Адамсу: Прво да потпише да ће играти...!
Репрезентација БиХ два мјесеца пред почетак другог круга квалификација за Свјетско првенство у потрази је за појачањем из иностранства.

Избор је пао на америчког кошаркаша Џоша Адамса, али прије него што он постане "змај" потребна је његова писмена потврда да ће се одазвати позиву селектора Душка Вујошевића.

"Поучени неким ранијим негативним примјерима са натурализованим играчима који су након само једног или два репрезентативна циклуса одустајали од репрезентације БиХ желимо од Адамса имати и написмено да ће се одазвати позиву“, рекао је за "Дневни аваз“ потпредсједник КСБИХ Сејо Буква.

Он је потврдио да је Адамсу послан приједлог уговора на потпис и додао да је претходно остварен контакт са играчем и његовим агентом те да жеља с њихове стране дефинитивно постоји.

"С обзиром да је Адамс млад играч наша је жеља да се он обавеже да ће у периоду од десет година бити на располагању репрезентацији, уз наравно клаузуле у сучају да је из оправданих разлога спријечен да се одазове. Кад то будемо имали потписано покренућемо процедуру добијања држављанства за Адамса", истакао је Буква.

Кошаркашки савез БиХ паралелно води велику борбу са финансијама, а према ријечима Букве ситуација уочи љета у којем ће бити много репрезентативних акција је гора него икад.

"Ситуација је катастрофална, нико не помаже, с државног нивоа немамо никаквих наговјештаја да ће нам пружити подршку, односно осигурати неки минимални буџат за активности савеза. Опет ћемо приватним каналима гањати нека средства, бићемо присиљени да просимо, плачемо и молимо да би се помогло државним селекцијама. Сав терет пао је на неколико људи који се брзо троше и заиста не знам колико то још може трајати", рекао је Буква.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар