Дечко, свака част! И друга звијезда остаје у Келну!

Скресали му плату за дупло, нема ни зараде од 9. 000. 000 евра! Тимо Хорн потписао нови уговор, иако је клуб на њему могао да профитира.

Фудбал 28.04.2018 | 18:00
Дечко, свака част! И друга звијезда остаје у Келну!
Како Јонас Хектор, тако и Тимо Хорн!

Пре пар дана леви бек репрезентативног формата потписао је нови уговор са Келном, иако се тај клуб сели у Цвајту, а на исти потез одлучио се и голман тренутно последњепласираног тима Бундеслиге.

Хорн је решио да остане на „Рајн енерги“ стадиону, упркос чињеници да је имао позиве неколико клубова из Немачке (помињали су се Борусија из Дортмунда и Леверкузен), Енглеске и италије (Фјорентина). Пресудило је поштовање према средини у којој је провео целу каријеру и родном граду.

Посебно је интересантно под којим условима је 24-годишњи чувар мреже озваничио наставак сарадње са Јарчевима. Уговор је продужен за 12 месеци (трајаће до 2023) и ништа у папирима није промењено осим тог датума истека уговора.

Што значи да откупна клаузула остаје иста (9.000.000 евра, појефтињење је последица испадања), а чак се ни Хорн није бунио око плате, већ је испоштовао претходни уговор који је предвидео да у случају селидбе у Цвајту зарада са 3.200.000 евра годишње, колико је имао у Бундеслиги, падне на само 1.500.000 евра за сезону коју буде провео у нижем рангу. Јеидно што је убачена клаузула у виду бонуса за повратак у елиту, од неколико стотина хиљада евра.

Нема шта, потез за поштовање. И Клена (остао без зараде од 9.000.000 евра) и Тима Хорна (доказ оданости). Посебно што је таквих све мање у модерном фудбалу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар