Dečko, svaka čast! I druga zvijezda ostaje u Kelnu!

Skresali mu platu za duplo, nema ni zarade od 9. 000. 000 evra! Timo Horn potpisao novi ugovor, iako je klub na njemu mogao da profitira.

Fudbal 28.04.2018 | 18:00
Dečko, svaka čast! I druga zvijezda ostaje u Kelnu!
Kako Jonas Hektor, tako i Timo Horn!

Pre par dana levi bek reprezentativnog formata potpisao je novi ugovor sa Kelnom, iako se taj klub seli u Cvajtu, a na isti potez odlučio se i golman trenutno poslednjeplasiranog tima Bundeslige.

Horn je rešio da ostane na „Rajn energi“ stadionu, uprkos činjenici da je imao pozive nekoliko klubova iz Nemačke (pominjali su se Borusija iz Dortmunda i Leverkuzen), Engleske i italije (Fjorentina). Presudilo je poštovanje prema sredini u kojoj je proveo celu karijeru i rodnom gradu.

Posebno je interesantno pod kojim uslovima je 24-godišnji čuvar mreže ozvaničio nastavak saradnje sa Jarčevima. Ugovor je produžen za 12 meseci (trajaće do 2023) i ništa u papirima nije promenjeno osim tog datuma isteka ugovora.

Što znači da otkupna klauzula ostaje ista (9.000.000 evra, pojeftinjenje je posledica ispadanja), a čak se ni Horn nije bunio oko plate, već je ispoštovao prethodni ugovor koji je predvideo da u slučaju selidbe u Cvajtu zarada sa 3.200.000 evra godišnje, koliko je imao u Bundesligi, padne na samo 1.500.000 evra za sezonu koju bude proveo u nižem rangu. Jeidno što je ubačena klauzula u vidu bonusa za povratak u elitu, od nekoliko stotina hiljada evra.

Nema šta, potez za poštovanje. I Klena (ostao bez zarade od 9.000.000 evra) i Tima Horna (dokaz odanosti). Posebno što je takvih sve manje u modernom fudbalu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar