ПОРТенхем! Покетинова листа појачања за останак у клубу...

Тотенхем ће морати да му изађе у сусрет ако жели да га задржи!

Фудбал 28.04.2018 | 22:30
ПОРТенхем! Покетинова листа појачања за останак у клубу...
Када је недавно Маурисио Покетино рекао да Тотенхем мора да настави да расте и напредује са њим и без њега, многи су ту проутмачили као одступницу за одлазак из клуба. Аргентинац је после сјајног рада у Саутемптону и Тотенхему постао један од најцењенијих тренера у Европи и по многима је прерастао Тотенхем

Лондонски клуб се већ годинама мучи да задржи најбоље играче, а истовремено газда Леви жали новац за скупоцена појачања каква доводе директни ривали. Таква политика је ограничила Тотенхем на борбу за просек међу највећим енгелским клубовима и нико их не види као озбиљне кандидате за титулу.

Због тога би Покетино могао да постави ултиматум управи клуба да направи искорак у трансфер политици или ће напустити клуб.

Према писању острвских медија, Покетино је већ доставио листу жеља за летњи прелазни рок и на њој се налазе тројица Португалаца. Аргентинац жели Желсона Мартинса, Седрика Соареса и Рубена Невеса. С њима тројицом, Тотенхем би добио додатне опције у игри које би задовољиле Покетина.

Желсон Мазтин је крилни нападач лисабонског Спортинга и један од најбржих играча у Европи. И претходних сезона се доводио у везу са преласком у већи клуб из јаче лиге, али је Спортинг одолевао. Има уговор до 2022. године, али и откупну клаузулу од 60.000.000 евра што значи да би Тотенхем морао да сруши клупски трансфер рекорд. Тиме би Покетино добио доказ да је клуб спреман за искорак… Резервне опције су Вилфред Заха из Кристал Паласа и Малком из Бордоа.

Друга жеља је суперталентовани везиста Рубен Невес који је ове сезоне блистао са Вулверхемптоном у Чемпионшипу и дефинитивно заслужује већи клуб. Португалац је и на мети Ливерпула, па Спурсе очекује тежак посао у преговорима са новим драгуљем Жоржа Мендеса. Спурси су у опасности да изгубе Мусу Дембелеа који улази у последњу годину уговора и засад не жели да продужи сарадњу. Ако Белгијајац не потпише нови уговор, мораће да га продају, а Покетиновиди Невеса као идеалну замену.

Трежа жеља је десни бек Седрик Соареш из Покетиновог бившег клуба Саутемптона. Свецима са Сент Мериза се смеши испадање у Чемпионшип што значи и егзодус најбољих играча. Многи од њих имају и фиксне клаузуле у случају испадања из Премијер лиге тако да ће Покетино имати зицер за Соарешаако Саутемптон не избори опстанак. Летос је Соареш био жеља Анотнија Контеа у Челсију, али се то завршило довођењем Давидеа Запакосте…. Покетино није задовољан Сержом Оријеом који би могао да буде продат, а Соареш би појачао конкуренцију Трипијеу уз десну аут линију.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар