ТУР: Не помаже премирање, ни кунг-фу!

Талиска и Кварежма су хероји, гореће Истанбул за седам дана! Шампионска трка достиже врхунац наредног викенда пошто је Бешикташ данас успео тешком муком да дође до три бода.

Фудбал 23.04.2018 | 11:45
ТУР: Не помаже премирање, ни кунг-фу!
Бешикташ је успео да се одржи! Четвртом узастопном победом у првенству, шампион је одржао корак за лидером Галатасарајем уочи дербија сезоне наредне недеље. Бешикташ је вечерас у драматичном мечу савладао Малатију 3:1 и са бодом заостатка стиже наредне недеље на Турк Телеком Арену да победи и одбрани титулу...

Не само да се одлучује о титули, већ о и пласману у Лигу шампиона и великом новцу од ње. Башакшехир на трећем месту има исти број бодова као Бешикташ. А у Лигу шампиона директно иде само првак, док ће другопласирани у квалификације. Сезона у Турској достиже врхунац наредног викенда...

Али да би задржао наде о титули, Бешикташ је вечерас морао да победи аутсајдера Малатију која је безбрижна у средини табеле, али се вечерас борила као да јој живот зависи од овог меча. И успела жестоко да испрепада двоструког узастопног шампиона... Вероватно и због прича о масним премијама које је Галатасарај обећао Малатијиним фудбалерима ако зауставе Бешикташ.

Алваро Негредо се у 13. минуту добро санашао у гужви после корнера и распалио трибине Водафон Парка. Деловало је да Бешикташу све иде по плану...

Али Малатија је успела да заледи крцате трибине Бешикташевог стадиона 20 минута касније. МишелПереира је изиграо домаћу одбрану, а голман Фабрисио јако лоше реаговао после његовог шута.

Кад су изједначили, гости су почели да свим могућим средствима заустављају домаће. Најбољи пример је био кунг-фу старт Мурата Јилдирима у 42. минуту када је покупио Рикарда Кварежма и добио само жути картон! За ово?! Жути картон?!

Притисак је растао, домаћи су губили стрпљење, а гости гинули на терену са дачувају бпод. Када су се страх и стрепња увукли на трибине, миљеник навијача Андерсон Талиска је узео ствар у своје руке. Започео је акцију коју је на крају крунисао голом главом за земљотрес одушевљена на Водафон Парку у 82. минуту.

Тоталну екстазу је изазвао Рикардо Кварежма мајсторским голом из слободњака неколико минута касније. Бешикташ је успео!

Наредног викенда се ломи на на Турк Телеком Арени... Меч сезоне!

СУПЕР ЛИГ - 30. КОЛО

Петак:

Башакшехир - Кајзери 2:1
/Вишћа 28, Туран 67 - Булут 54/

Субота:

Карабук - Бурса 1:4 (1:2)
/Акин 4+1 - Батаља 35, Соу 45+4пен, Јардимчи 60, Станчу 90+1пен/
 
Генчлербирлиги - Османли 0:3 (0:1)
/Регатин 26, 74, Гурлер 77/

Трабзон - Сивас 0:2 (0:1)
/Арслан 45+2, Коне 90/
 
Алања - Галатасарај 2:3 (1:2)
/Фернандеш 22, Акбаба 60пен - Гомис 5, Цавелас 17аг, Гумуш 82/

Недеља:

Ахисар - Гецтепе 1:1 (1:1)
/Челик 3 - Гилас 13/

Коња - Касимпаша  2:0 (1:0)
/Ето 11, Јаховић 86/

Бешикташ - Малатија 3:1 (1:1)
/Негредо 12, Талиска 81, Кварежма 88 - Переира 33/

Понедељак:

19.00: Фенербахче - Анталија

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар