TUR: Ne pomaže premiranje, ni kung-fu!

Taliska i Kvarežma su heroji, goreće Istanbul za sedam dana! Šampionska trka dostiže vrhunac narednog vikenda pošto je Bešiktaš danas uspeo teškom mukom da dođe do tri boda.

Fudbal 23.04.2018 | 11:45
TUR: Ne pomaže premiranje, ni kung-fu!
Bešiktaš je uspeo da se održi! Četvrtom uzastopnom pobedom u prvenstvu, šampion je održao korak za liderom Galatasarajem uoči derbija sezone naredne nedelje. Bešiktaš je večeras u dramatičnom meču savladao Malatiju 3:1 i sa bodom zaostatka stiže naredne nedelje na Turk Telekom Arenu da pobedi i odbrani titulu...

Ne samo da se odlučuje o tituli, već o i plasmanu u Ligu šampiona i velikom novcu od nje. Bašakšehir na trećem mestu ima isti broj bodova kao Bešiktaš. A u Ligu šampiona direktno ide samo prvak, dok će drugoplasirani u kvalifikacije. Sezona u Turskoj dostiže vrhunac narednog vikenda...

Ali da bi zadržao nade o tituli, Bešiktaš je večeras morao da pobedi autsajdera Malatiju koja je bezbrižna u sredini tabele, ali se večeras borila kao da joj život zavisi od ovog meča. I uspela žestoko da isprepada dvostrukog uzastopnog šampiona... Verovatno i zbog priča o masnim premijama koje je Galatasaraj obećao Malatijinim fudbalerima ako zaustave Bešiktaš.

Alvaro Negredo se u 13. minutu dobro sanašao u gužvi posle kornera i raspalio tribine Vodafon Parka. Delovalo je da Bešiktašu sve ide po planu...

Ali Malatija je uspela da zaledi krcate tribine Bešiktaševog stadiona 20 minuta kasnije. MišelPereira je izigrao domaću odbranu, a golman Fabrisio jako loše reagovao posle njegovog šuta.

Kad su izjednačili, gosti su počeli da svim mogućim sredstvima zaustavljaju domaće. Najbolji primer je bio kung-fu start Murata Jildirima u 42. minutu kada je pokupio Rikarda Kvarežma i dobio samo žuti karton! Za ovo?! Žuti karton?!

Pritisak je rastao, domaći su gubili strpljenje, a gosti ginuli na terenu sa dačuvaju bpod. Kada su se strah i strepnja uvukli na tribine, miljenik navijača Anderson Taliska je uzeo stvar u svoje ruke. Započeo je akciju koju je na kraju krunisao golom glavom za zemljotres oduševljena na Vodafon Parku u 82. minutu.

Totalnu ekstazu je izazvao Rikardo Kvarežma majstorskim golom iz slobodnjaka nekoliko minuta kasnije. Bešiktaš je uspeo!

Narednog vikenda se lomi na na Turk Telekom Areni... Meč sezone!

SUPER LIG - 30. KOLO

Petak:

Bašakšehir - Kajzeri 2:1
/Višća 28, Turan 67 - Bulut 54/

Subota:

Karabuk - Bursa 1:4 (1:2)
/Akin 4+1 - Batalja 35, Sou 45+4pen, Jardimči 60, Stanču 90+1pen/
 
Genčlerbirligi - Osmanli 0:3 (0:1)
/Regatin 26, 74, Gurler 77/

Trabzon - Sivas 0:2 (0:1)
/Arslan 45+2, Kone 90/
 
Alanja - Galatasaraj 2:3 (1:2)
/Fernandeš 22, Akbaba 60pen - Gomis 5, Cavelas 17ag, Gumuš 82/

Nedelja:

Ahisar - Gectepe 1:1 (1:1)
/Čelik 3 - Gilas 13/

Konja - Kasimpaša  2:0 (1:0)
/Eto 11, Jahović 86/

Bešiktaš - Malatija 3:1 (1:1)
/Negredo 12, Taliska 81, Kvarežma 88 - Pereira 33/

Ponedeljak:

19.00: Fenerbahče - Antalija

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar