На списку 32 играча, на окупљању 14!

Одбојкаши почели припреме за Лигу нација.

Остали спортови 22.04.2018 | 09:30
На списку 32 играча, на окупљању 14!
Мушка одбојкашка репрезентација Србије окупила се у Ковилову на припремама за Лигу нација.

Како је саопштио Одбојкашки савез, селектор Никола Грбић позвао је 32 играча, али су његови помоћници Неџад Османкач и Душко Николић на данашњој прозивци имали само њих 14.

На Грбићевом списку су:

техничари Андрија Вилимановић и Вук Тодоровић,
коректори Душан Петковић, Ирфан Хамзагић, Александар Гмитровић и Божидар Вучићевић,
либеро: Предраг Јевтић,
блокери: Петар Крсмановић, Немања Машуловић, Стеван Симић и Алекса Поломац. Примачи: Миран Кујунџић, Давид Мехић и Павле Перић. 
Ново име на списку је Вук Тодоровић, техничар Војводине, кога је Грбић позвао на припреме пошто је Алекса Батак на прирпемама јуниора.

Одбојкаши Србије одиграће први меч у премијерном издању Лиге нација против Бразила у новој Хали спортова у Краљеву, у петак, 25. маја од 20 часова у првом колу четврте групе првог викенда. У другом колу, у суботу Србија ће од 19 часова играти против Немачке, а у последњем колу, у недељу против Италије од 19 часова.

Све утакмице Лиге нација у конкуренцији одбојкаша играће се од петка до недеље.

У склопу другог викенда, од 1. до 3. јуна, Србија ће гостовати у Арени Армејец у Софији у петој групи, а ривали ће јој, поред домаћина, бити Русија и Аустралија.

Трећи викенд одиграће се од 8. до 10. јуна, а Србија ће играти у 12. групи, у Екс-ан-Провансу у Француској, с домаћином, Аргентином и Корејом.

Од 15. до 17. јуна, Србија ће у склопу четвртог викенда играти у Сирс Центру у Хофман истејтсу у САД, а ривали ће јој бити домаћи, Иран и Пољска.

Последњи, пети викенд, на програму је од 22. до 24. јуна, а Србија ће играти у 18. групи у Дјијангмену у Кини, с домаћином, Јапаном и Канадом.

Финални турнир одиграће се од 4. до 8. јула на фудбалском стадиону "Пјер Мороа" у Лилу, у Француској. 

Поред Француске, пласман на финални турнир ће изборити пет најуспешнијих селекција са укупне табеле после 15 одиграних утакмица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар