Недостаје ли вам Стеф Кари? Стрпите се још мало...

Повређени лидер Голден Стејта креће данас са лаганим тренинзима и очекује се да од наредне недеље истрчи на НБА паркете.

Кошарка 22.04.2018 | 08:30
Недостаје ли вам Стеф Кари? Стрпите се још мало...
Двоструки МВП најјаче кошаркаше лиге на свету, Стеф Кари враћа се данас тренинзима са екипом након подуже паузе због повреде левог колена.

Како је обавестила прес служба Голден Стејт Вориорса, можда и најбољи плејмејкер на свету ће кренути прво са лаганим припремама, те да ће се након недељу дана радити нова евалуација. За сада се очекује да будем спреман за другу рунду плеј-офа, пошто је јучерашњи преглед показао да је рековалесценција практично готова.

Кари је 23. марта доживео истегнуће другог степена бочног лигамента левог колена и од тада је пропустио 13 утакмица свог тима. Пошто ће наредна процена повреде бити наредног петка, уколико буде спреман могао би да помогне свом тиму већ у првој утакмици другог круга плеј-офа, то јест полуфинала Западне конференције где се очекује да ће се састати са Портланд Трејлблејзерсима.

Колико Кари значи Вориорсима најбоље говори статистика која каже да је током последњих 17 утакмица регуларног дела сезоне, на којима је он био лимитиран због повреде на највише 25 минута по мечу, његова екипа остварила седам победа и 10 пораза! Бек из Охаја је на 51 одиграном мечу просечно постизао 26,4 поена и 6,1 асистенцију.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар