Nedostaje li vam Stef Kari? Strpite se još malo...

Povređeni lider Golden Stejta kreće danas sa laganim treninzima i očekuje se da od naredne nedelje istrči na NBA parkete.

Košarka 22.04.2018 | 08:30
Nedostaje li vam Stef Kari? Strpite se još malo...
Dvostruki MVP najjače košarkaše lige na svetu, Stef Kari vraća se danas treninzima sa ekipom nakon poduže pauze zbog povrede levog kolena.

Kako je obavestila pres služba Golden Stejt Voriorsa, možda i najbolji plejmejker na svetu će krenuti prvo sa laganim pripremama, te da će se nakon nedelju dana raditi nova evaluacija. Za sada se očekuje da budem spreman za drugu rundu plej-ofa, pošto je jučerašnji pregled pokazao da je rekovalescencija praktično gotova.

Kari je 23. marta doživeo istegnuće drugog stepena bočnog ligamenta levog kolena i od tada je propustio 13 utakmica svog tima. Pošto će naredna procena povrede biti narednog petka, ukoliko bude spreman mogao bi da pomogne svom timu već u prvoj utakmici drugog kruga plej-ofa, to jest polufinala Zapadne konferencije gde se očekuje da će se sastati sa Portland Trejlblejzersima.

Koliko Kari znači Voriorsima najbolje govori statistika koja kaže da je tokom poslednjih 17 utakmica regularnog dela sezone, na kojima je on bio limitiran zbog povrede na najviše 25 minuta po meču, njegova ekipa ostvarila sedam pobeda i 10 poraza! Bek iz Ohaja je na 51 odigranom meču prosečno postizao 26,4 poena i 6,1 asistenciju.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar