Новица о Јокићу: Сви ми се смијали, јурио сам га да га бијем!

Новица Величковић, легендарни капитен Партизана, открио је занимљиву анегдоту из периода када је у Мега Лексу играо са Николом Јокићем.

Кошарка 24.04.2018 | 16:30
Новица о Јокићу: Сви ми се смијали, јурио сам га да га бијем!
Јока је у међувремену, за јако кратко време, постао главни играч Денвер Нагетса, али и један од најбољих центара у НБА лиги.

"Знаш шта, тај мали... Сад причамо о Јоки који је НБА звезда, али тада – дошло дете, буцкасто, незграпно... Трчи, мишића нигде, скине се у свлачионици, ја га гледам и мислим се у себи 'сине, да ли си ти некад радио нешто'. Али, прву вежбу коју му је Милоје (Дејан Милојевић, тренер Меге) покаже, са шест промена, он ухвати лопту и одради то ко од шале. Нешто с чим би играчи од 25, 26 година имали проблема и питали, чекај шта си ми рекао. А он, одслуша шта треба и бам – као кап", рекао је Величковић гостујући у емисији 'Вече са Иваном Ивановићем'.

Ситуација коју је Новица поделио можда најбоље и осликава Николин карактер, односно оно што га и чини толико посебним када је на терену.

"И, сад, узме Деки да му показује неке трикове. Он је пун трикова и фора, а све са циљем да мене насамари. Он ми је, иза леђа, пробаци кроз ноге, окрене се и ја уопште не видим лопту. У моменту када је пробацио, ја се окрећем, а он лопту већ полаже у кош. Цела екипа ми се смеје, он у том тренутку има 17 година, и ја кренем на њега, а он ми каже – 'Шта ти је будало'. Нисам могао да верујем да ме је неко тако испалио, добро ми није било", открио је Новица.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар