Новаку испуњена жеља - стигла позивница за турнир у Барси!

Новак Ђоковић добио је специјалну позивницу за наступ на турниру из Серије 500 наредне недеље у Барселони, наведено је на званичном сајту такмичења. Ноле игра у Барси након 12 година! Српски тенисер на престижном турниру АТП 500 категорије идуће седмице наставља залет за Ролан Гарос.  Новак хоће мечеве и иде у Барсу, први пут од 2006. године.  Ђоковић ће и следеће учествовати у на турниру на шљаци, на ком није играо више од десет година.

Тенис 20.04.2018 | 17:30
Новаку испуњена жеља - стигла позивница за турнир у Барси!
Новак је у четвртак елиминисан на Мастерсу у Монте Карлу, у борби за четвртину финала финала од Доминика Тима, да би одмах после меча рекао да жели да игра и следеће недеље.

Ипак, упркос поразу, имајући у виду претходне мечеве против Душана Лајковића и Борне Ћорића, свакако да сви љубитељи тениса имају разлога за оптимизам јер делује да освајач дванаест Гренд Слем титула полако хвата прави ритам, после великих проблема са повредом лакта.

Најбољи српски спортиста у историји после дванаест година наступиће у Каталонији, када је поражен већ у првом колу, што ће му свакако бити одлична провера пред наставак сезоне на земљаној подлози, односно други Гренд Слем сезоне – Ролан Гарос.

Главни фаворит јесте први рекет света и 'краљ шљаке' Рафаел Надал, а ту су још и Тим, Григор Димитров, Давид Гофан, као и сви шпански тенисери из Топ 100.

Каталонски медији су потврдили да је Новак Ђоковић прихватио специјалну позивницу организатора турнира у Барселони који се игра наредне седмице!

Новак је јуче, након пораза у трећем колу од Доминика Тима објавио да ће размислити до данас да ли ће играти у Барси или Будимпешти, али се ипак одлучио за престоницу Каталоније која га је силно, али неуспешно желела претходних сезона.

По свему судећи пресудио је његов главни спонзор, Лакост који је уједно и спонзор Барселоне опен. Новак је већ једном учествовао на овом турниру АТПА 500 категорије у каталонској лепотици, али још давне 2006. када је изгубио у првом колу. Турнир у Барселони је један од најпопуларнијих у Европи, пре свега због иделаних шљакастих терена на којима су између осталих стасали Надал и некадашњи ас Серхи Бругера.

У Барселони ће Рафаел Надал покушати да по 11. пут подигне пехар. То му свакако неће бити лако, не само због паклене конкуренције специјалиста за шљаку као што су Григор Димитров, Доминик Тим, Давид Гофан, Роберто Баутиста Агут, већ и зато што је имао озбиљнију повреду леђа због чега недељама није могао да тренира пре мастерса у Монте Карлу. Награди фонд турнира је 2.510.900 евра.

Иако у Монте Карлу није остварио запажен резултат, Новак Ђоковић је турнир у граду у којем живи ипак искористио на прави начин, за оно за шта му је и био потребан.

Бивши "Број 1" изгубио је у трећем колу, у сусрету против Доминика Тима, али је на почетку сезоне на шљаци генерално оставио бољи утисак него на турнирима у САД. Пре свега играчки, а потом и физички, иако је било јасно да га је Аустријанац победио јер је у трећем сету био спремнији.

Пут повратка у врх неће бити ни лак, ни једноставан, али ће подразумевати да Новак игра што више мечева, уз тренинге са Маријаном Вајдом, својим новим-старим "шефом стручног штаба".

У складу с тим, Ђоковић и његов тим донели су одлуку да се Новак пријави за турнир у Барселони, који ће почети следеће недеље и на којем ће учествовати и Рафаел Надал, Доминик Тим, Григор Димитров, Давид Гофан...

Организатори тог турнира саопштили су у петак да је Ђоковић добио позивницу, чиме је озваничено да ће се од понедељка 23. априла вратити на такмичење у којем није учествовао од 2006. године, када је у првом колу изгубио од домаћег тенисера Данијела Химена-Травера 6:4, 3:6, 6:3.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар