Novaku ispunjena želja - stigla pozivnica za turnir u Barsi!

Novak Đoković dobio je specijalnu pozivnicu za nastup na turniru iz Serije 500 naredne nedelje u Barseloni, navedeno je na zvaničnom sajtu takmičenja. Nole igra u Barsi nakon 12 godina! Srpski teniser na prestižnom turniru ATP 500 kategorije iduće sedmice nastavlja zalet za Rolan Garos.  Novak hoće mečeve i ide u Barsu, prvi put od 2006. godine.  Đoković će i sledeće učestvovati u na turniru na šljaci, na kom nije igrao više od deset godina.

Tenis 20.04.2018 | 17:30
Novaku ispunjena želja - stigla pozivnica za turnir u Barsi!
Novak je u četvrtak eliminisan na Mastersu u Monte Karlu, u borbi za četvrtinu finala finala od Dominika Tima, da bi odmah posle meča rekao da želi da igra i sledeće nedelje.

Ipak, uprkos porazu, imajući u vidu prethodne mečeve protiv Dušana Lajkovića i Borne Ćorića, svakako da svi ljubitelji tenisa imaju razloga za optimizam jer deluje da osvajač dvanaest Grend Slem titula polako hvata pravi ritam, posle velikih problema sa povredom lakta.

Najbolji srpski sportista u istoriji posle dvanaest godina nastupiće u Kataloniji, kada je poražen već u prvom kolu, što će mu svakako biti odlična provera pred nastavak sezone na zemljanoj podlozi, odnosno drugi Grend Slem sezone – Rolan Garos.

Glavni favorit jeste prvi reket sveta i 'kralj šljake' Rafael Nadal, a tu su još i Tim, Grigor Dimitrov, David Gofan, kao i svi španski teniseri iz Top 100.

Katalonski mediji su potvrdili da je Novak Đoković prihvatio specijalnu pozivnicu organizatora turnira u Barseloni koji se igra naredne sedmice!

Novak je juče, nakon poraza u trećem kolu od Dominika Tima objavio da će razmisliti do danas da li će igrati u Barsi ili Budimpešti, ali se ipak odlučio za prestonicu Katalonije koja ga je silno, ali neuspešno želela prethodnih sezona.

Po svemu sudeći presudio je njegov glavni sponzor, Lakost koji je ujedno i sponzor Barselone open. Novak je već jednom učestvovao na ovom turniru ATPA 500 kategorije u katalonskoj lepotici, ali još davne 2006. kada je izgubio u prvom kolu. Turnir u Barseloni je jedan od najpopularnijih u Evropi, pre svega zbog idelanih šljakastih terena na kojima su između ostalih stasali Nadal i nekadašnji as Serhi Brugera.

U Barseloni će Rafael Nadal pokušati da po 11. put podigne pehar. To mu svakako neće biti lako, ne samo zbog paklene konkurencije specijalista za šljaku kao što su Grigor Dimitrov, Dominik Tim, David Gofan, Roberto Bautista Agut, već i zato što je imao ozbiljniju povredu leđa zbog čega nedeljama nije mogao da trenira pre mastersa u Monte Karlu. Nagradi fond turnira je 2.510.900 evra.

Iako u Monte Karlu nije ostvario zapažen rezultat, Novak Đoković je turnir u gradu u kojem živi ipak iskoristio na pravi način, za ono za šta mu je i bio potreban.

Bivši "Broj 1" izgubio je u trećem kolu, u susretu protiv Dominika Tima, ali je na početku sezone na šljaci generalno ostavio bolji utisak nego na turnirima u SAD. Pre svega igrački, a potom i fizički, iako je bilo jasno da ga je Austrijanac pobedio jer je u trećem setu bio spremniji.

Put povratka u vrh neće biti ni lak, ni jednostavan, ali će podrazumevati da Novak igra što više mečeva, uz treninge sa Marijanom Vajdom, svojim novim-starim "šefom stručnog štaba".

U skladu s tim, Đoković i njegov tim doneli su odluku da se Novak prijavi za turnir u Barseloni, koji će početi sledeće nedelje i na kojem će učestvovati i Rafael Nadal, Dominik Tim, Grigor Dimitrov, David Gofan...

Organizatori tog turnira saopštili su u petak da je Đoković dobio pozivnicu, čime je ozvaničeno da će se od ponedeljka 23. aprila vratiti na takmičenje u kojem nije učestvovao od 2006. godine, kada je u prvom kolu izgubio od domaćeg tenisera Danijela Himena-Travera 6:4, 3:6, 6:3.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar