Упитан кворум за сједницу ПД ПСБиХ

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас би на хитној сједници требало да разматра једну тачку дневног реда "Ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ". Међутим тешко да ће бити кворума за одржавање сједнице, јер већина посланика бошњачких странака су најавили да неће доћи.

Босна и Херцеговина 20.04.2018 | 08:08
Упитан кворум за сједницу ПД ПСБиХ
Предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Младен Босић, на захтјев Клуба посланика СНСД-а, сазвао је за данас хитну сједницу овог дома, саопштено је из парламента БиХ.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сташа Кошарац рекао је раније да Клуб сматра да је неопходно да Изетбеговић дође пред Представнички дом и да посланицима достави информације о томе ко се и зашто наоружава у БиХ.

Он је истакао да посланици Клуба СНСД-а сматрају да постоје оправдани разлози за сазивање хитне сједнице Представничког дома јер су изјаве Изетбеговића кренуле систематично, 24. марта, на скупу СДА.

На сједницу су позвани и чланови Предсједништва БиХ и Савјета министара.

Посланик ХДЗ-а БиХ Предраг Кожул изјавио је да ће посланици ХДЗ-а БиХ доћи на хитну сједницу Представничког дома парламента БиХ посвећену ратнохушчаким изјавама предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.

Он је навео да ће став и расправе посланика ХДЗ-а БиХ зависити од материјала који добију за ову сједницу.

"Сматрамо да је расправа потребна и зато ћемо бити на сједници", поручио је Кожул.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да он и остали посланици СДА неће доћи на ову хитну сједницу Представничког дома.

"Изетбеговић никада није давао ратнохушкачке изјаве. Он је давао нормалне изјаве које треба да даје један озбиљан и одговоран политичар", рекао је Џаферовић новинарима у Сарајеву.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић запријетио је 16. априла у Ахмићима ратом и рекао да су злочини које су починили припадници такозване Армије БиХ "спорадични инциденти".

"Направићемо ми и покретну хаубицу и већ је радимо, транспортер покретни, пушку смо направили и направићемо ону добру тактичку 12.7, вишецјевне бацаче свих могућих калибара и сву могућу муницију за то и дронове. Па ћемо бити као онај мали човјек који није крупан, али је љут и добро наоружан и нек свако добро размисли да ли ће га из чиста мира дирати", рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је том приликом нагласио да "Бошњаци више никад не смију да буду слаби".

(БН/Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Пиxy

20.04.2018 06:11

А плате и накнаде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОСЊАК ИЗ РС

20.04.2018 06:47

Изетбеговиц лупа ,а ко се наорузава и ко је пријетња миру у БИХ, то је познато,од кад је досао на тенковима и постао тотални владар РС, од тада У БИХ и њеним ентитетима нема напретка вјецито на ивици сукоба,сијац мрзње медзу народима,сад као јање он и његови клонови оптузују некога у БИХ да пријети ратом,Бакир одлази али вријеме је да и двојац совиниста напусти политицку сцену БИХ.

Name

За босњака

20.04.2018 08:14

Зна се ко иде у исламску дрзава да се бори са терористима ,а Бакир подрзава.совинизам је насто од алије Који је бивсу беиха гурно у рат а Бакир поново хоце.зивјела самостална Република Српска.

Name

Трр

20.04.2018 06:11

АКЦИЗНА КОАЛИЦИЈА СНСД-СДА КО ФОЛ САД НЕ ФУКЦИОНИСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2018 06:43

Увјек Сте били јаки са наорузањем Ал никад са мудима.А дјафировиц Који је диводио мудјехедине и нетреба долазит кад висе пас има образа од њега.

Name

дзоо

20.04.2018 06:37

Србовању никад краја ако федерација обце милионима засто РС своје фабрике покрала и унистила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

20.04.2018 06:47

Вазно је да се по хитном поступку сазива сједница.Обавезно одма осудити ратнохускацку реторику јер нико осим милета баје несмије да дере ову дрзаву И позива народ да се поново убија.Али нема кога позвати на насу срецу оне пуске сто је набавио нек их сакрије у своју куцу Милокрад јер требаце њему лицно ником друго само њему Дрзи се миле јос си зив.

Name

Какво србовање

20.04.2018 07:07

Подмукли Кошарац ће доћи на сједницу, Душанка Мајкић, Шпирић, Мирослав Миловановић екипа људи која ништа конструктивно и у корист народа није предложила на тим сједницама.

Name

Ре ар

20.04.2018 07:20

Бивса беиха није дрзава.само толико.

Name

Ди

20.04.2018 07:30

Јел да да су Босњаци најбољи када суте и без поговора стоје у реду за стрељање. Замислите како су се ти Босњаци уобразили када цак најављују да це се бранити ако их опет неко дирне. Мозете ли замислити како би им тек било да нису вецина у БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Ди

20.04.2018 09:36

Свака част на поштеном осврту и резоновању, ТУ лежи сва истина ове изјаве. Бошњаци само неће више никад допустит да их се коље, силује, етнички чисти и протјерује из своје једне и једине државе Босне и Херцеговине. То је суштина те поруке!

Name

Харе

20.04.2018 08:30

Развијајмо економију, привреду, намјенску индустрију, примарно за економију, али и за не дај Боже. Коме смета ово "за не дај Боже"? Можда мисле да би опет пустили да изврше геноцид, никад више!!! Знамо ко сте!

ОДГОВОРИТЕ