Upitan kvorum za sjednicu PD PSBiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi na hitnoj sjednici trebalo da razmatra jednu tačku dnevnog reda "Ratnohuškačke izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji Federacije BiH". Međutim teško da će biti kvoruma za održavanje sjednice, jer većina poslanika bošnjačkih stranaka su najavili da neće doći.

Bosna i Hercegovina 20.04.2018 | 08:08
Upitan kvorum za sjednicu PD PSBiH
Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić, na zahtjev Kluba poslanika SNSD-a, sazvao je za danas hitnu sjednicu ovog doma, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac rekao je ranije da Klub smatra da je neophodno da Izetbegović dođe pred Predstavnički dom i da poslanicima dostavi informacije o tome ko se i zašto naoružava u BiH.

On je istakao da poslanici Kluba SNSD-a smatraju da postoje opravdani razlozi za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma jer su izjave Izetbegovića krenule sistematično, 24. marta, na skupu SDA.

Na sjednicu su pozvani i članovi Predsjedništva BiH i Savjeta ministara.

Poslanik HDZ-a BiH Predrag Kožul izjavio je da će poslanici HDZ-a BiH doći na hitnu sjednicu Predstavničkog doma parlamenta BiH posvećenu ratnohuščakim izjavama predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

On je naveo da će stav i rasprave poslanika HDZ-a BiH zavisiti od materijala koji dobiju za ovu sjednicu.

"Smatramo da je rasprava potrebna i zato ćemo biti na sjednici", poručio je Kožul.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović izjavio je da on i ostali poslanici SDA neće doći na ovu hitnu sjednicu Predstavničkog doma.

"Izetbegović nikada nije davao ratnohuškačke izjave. On je davao normalne izjave koje treba da daje jedan ozbiljan i odgovoran političar", rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zaprijetio je 16. aprila u Ahmićima ratom i rekao da su zločini koje su počinili pripadnici takozvane Armije BiH "sporadični incidenti".

"Napravićemo mi i pokretnu haubicu i već je radimo, transporter pokretni, pušku smo napravili i napravićemo onu dobru taktičku 12.7, višecjevne bacače svih mogućih kalibara i svu moguću municiju za to i dronove. Pa ćemo biti kao onaj mali čovjek koji nije krupan, ali je ljut i dobro naoružan i nek svako dobro razmisli da li će ga iz čista mira dirati", rekao je Izetbegović.

Izetbegović je tom prilikom naglasio da "Bošnjaci više nikad ne smiju da budu slabi".

(BN/Srna)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Pixy

20.04.2018 08:11

A plate i naknade?

ODGOVORITE
Name

BOSNJAK IZ RS

20.04.2018 08:47

Izetbegovic lupa ,a ko se naoruzava i ko je prijetnja miru u BIH, to je poznato,od kad je dosao na tenkovima i postao totalni vladar RS, od tada U BIH i njenim entitetima nema napretka vjecito na ivici sukoba,sijac mrznje medzu narodima,sad kao janje on i njegovi klonovi optuzuju nekoga u BIH da prijeti ratom,Bakir odlazi ali vrijeme je da i dvojac sovinista napusti politicku scenu BIH.

Name

Za bosnjaka

20.04.2018 10:14

Zna se ko ide u islamsku drzava da se bori sa teroristima ,a Bakir podrzava.sovinizam je nasto od alije Koji je bivsu beiha gurno u rat a Bakir ponovo hoce.zivjela samostalna Republika Srpska.

Name

Trr

20.04.2018 08:11

AKCIZNA KOALICIJA SNSD-SDA KO FOL SAD NE FUKCIONISE.

ODGOVORITE
Name

Re

20.04.2018 08:43

Uvjek Ste bili jaki sa naoruzanjem Al nikad sa mudima.A djafirovic Koji je divodio mudjehedine i netreba dolazit kad vise pas ima obraza od njega.

Name

dzoo

20.04.2018 08:37

Srbovanju nikad kraja ako federacija obce milionima zasto RS svoje fabrike pokrala i unistila.

ODGOVORITE
Name

AR

20.04.2018 08:47

Vazno je da se po hitnom postupku saziva sjednica.Obavezno odma osuditi ratnohuskacku retoriku jer niko osim mileta baje nesmije da dere ovu drzavu I poziva narod da se ponovo ubija.Ali nema koga pozvati na nasu srecu one puske sto je nabavio nek ih sakrije u svoju kucu Milokrad jer trebace njemu licno nikom drugo samo njemu Drzi se mile jos si ziv.

Name

Kakvo srbovanje

20.04.2018 09:07

Podmukli Košarac će doći na sjednicu, Dušanka Majkić, Špirić, Miroslav Milovanović ekipa ljudi koja ništa konstruktivno i u korist naroda nije predložila na tim sjednicama.

Name

Re ar

20.04.2018 09:20

Bivsa beiha nije drzava.samo toliko.

Name

Di

20.04.2018 09:30

Jel da da su Bosnjaci najbolji kada sute i bez pogovora stoje u redu za streljanje. Zamislite kako su se ti Bosnjaci uobrazili kada cak najavljuju da ce se braniti ako ih opet neko dirne. Mozete li zamisliti kako bi im tek bilo da nisu vecina u BiH?

ODGOVORITE
Name

Re: Di

20.04.2018 11:36

Svaka čast na poštenom osvrtu i rezonovanju, TU leži sva istina ove izjave. Bošnjaci samo neće više nikad dopustit da ih se kolje, siluje, etnički čisti i protjeruje iz svoje jedne i jedine države Bosne i Hercegovine. To je suština te poruke!

Name

Hare

20.04.2018 10:30

Razvijajmo ekonomiju, privredu, namjensku industriju, primarno za ekonomiju, ali i za ne daj Bože. Kome smeta ovo "za ne daj Bože"? Možda misle da bi opet pustili da izvrše genocid, nikad više!!! Znamo ko ste!

ODGOVORITE