ФРА: Бордо сања Европу, преокрет Марсеља!

Жирондинци убиственим контрама освојили сва три бода у Монпељеу.  Зашто нормално, кад може лудо? Тован и Паје као суперхероји Марсеља! Олимпик до 75. минута губио на гостовању код дављеника Троа, али је успео да освоји три бода.

Фудбал 15.04.2018 | 22:15
ФРА: Бордо сања Европу, преокрет Марсеља!
Бордо није одустао од борбе за Европу. Жирондинци су у гостима победили Монпеље са 3:0 у 33. колу француске Лиге 1 и вратио се у трку за освајање петог места на табели. А један од директних конкурената му је управо Монпеље који је одиграо пети меч заредом без победе на домаћем терену.

Није Монпеље био толико лошији ривал колико показује коначан резултат, већ је Бордо имао сјајну реализацију и одличан контранапад.

Већ у деветом минуту Мартин Брајтвајт је начео мрежу домаћина и полако наговестио у којем правцу ће се одвијати утакмица на стадиону Ла Мосон.

Нападач из Гвинеје Франсоа Камано је у 49. минуту дуплирао предност и потврдио да се налази у доброј форми, јер је на прошлом мечу против Бордоа постигао два гола.

Тотални нокаут јаловог Монпељеа уследио је десетак минута пре краја утакмице када је Суалихо Меите постигао трећи гол за Бордо. Пораз домаћина ублажио је Тунишанин Елијес Шкири у 88. минуту.

Могао је домаћин да режира праву драму у финишу, пошто је имао пенал у 90. минуту, али га искусни Сулејман Камара није искористио.

Зашто нормално, кад може лудо? Тован и Паје као суперхероји Марсеља! Олимпик до 75. минута губио на гостовању код дављеника Троа, али је успео да освоји три бода.

Кад игра Марсељ, то је увек лудница. У сваком смислу. Олимпик је као гост, после преокрета, победио Троа са 3:2 у утакмици 33. кола француске Лиге 1. Сада је екипа Рудија Гарсије опет дошла на деобу трећегместа са имењаком из Лиона.

Троа је последњепласирани тим у лиги и у овај меч ушао је као апсолутни аутсајдер. Међутим, играо је веома добро, Марсељ је ваљда био опијен недавним пласманом у полуфинале Лиге Европе и на крају је морао да се чупа из живог блата.

А нову победу Марсељу донео је тандем Димитри Паје - Флоријан Тован. Овај други је у 85. минуту био стрелац победоносног гола за госте, а први је пре тога уписао две асистенције.

Меч је почео као у сну за Троа, јер је већ у првом минуту Самјуел Грандсир затресао мрежу Јоана Пелеа. Радост домаћих трајала је само десет минута, а онда је Клинтон Нжије, после додавања Пајеа, изједначио.

На почетку другог полувремена поново је Троа први задао ударац, а стрелац је био Бенжамин Ниве. Преокрет Марсеља почео је поготком Костаса Митроглуа у 75. минуту после још једног успешног додавања Пајеа.

ФРАНЦУСКА 1 - 33. КОЛО

Петак
Анже - Ница 1:1 (0:0)
/Фулгини 84 - Плеа 67/

Субота
Лион - Амијен 3:0 (1:0)
/Дијаз 31, Депај 83, Траоре 85/

Каен - Тулуз (одложено)

Лил - Генган 2:2 (0:0)
/Пепе 55, Араухо 57 - Алонсо 90+1, Бријан 90+3/

Нант - Дижон 1:1 (1:0) 
/Накулма 33 - Квон 61/

Стразбур - Сент Етјен 0:1 (0:0)
/Дебиши 83/

Рен - Мец 1:2 (1:0)
/Бурижу 27 - Ру 52, 57/

Недеља
Монпеље - Бордо 1:3 (0:1)
/Шкири 88 - Брајтвајт 9, Камано 49, Меите 78/

Троа - Марсељ 2:3 (1:1)
/Грандсир 1, Ниве 49 - Нжије 11, Митроглу 75, Тован 85/

21.00: Пари Сен Жермен - Монако

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар