FRA: Bordo sanja Evropu, preokret Marselja!

Žirondinci ubistvenim kontrama osvojili sva tri boda u Monpeljeu.  Zašto normalno, kad može ludo? Tovan i Paje kao superheroji Marselja! Olimpik do 75. minuta gubio na gostovanju kod davljenika Troa, ali je uspeo da osvoji tri boda.

Fudbal 15.04.2018 | 22:15
FRA: Bordo sanja Evropu, preokret Marselja!
Bordo nije odustao od borbe za Evropu. Žirondinci su u gostima pobedili Monpelje sa 3:0 u 33. kolu francuske Lige 1 i vratio se u trku za osvajanje petog mesta na tabeli. A jedan od direktnih konkurenata mu je upravo Monpelje koji je odigrao peti meč zaredom bez pobede na domaćem terenu.

Nije Monpelje bio toliko lošiji rival koliko pokazuje konačan rezultat, već je Bordo imao sjajnu realizaciju i odličan kontranapad.

Već u devetom minutu Martin Brajtvajt je načeo mrežu domaćina i polako nagovestio u kojem pravcu će se odvijati utakmica na stadionu La Moson.

Napadač iz Gvineje Fransoa Kamano je u 49. minutu duplirao prednost i potvrdio da se nalazi u dobroj formi, jer je na prošlom meču protiv Bordoa postigao dva gola.

Totalni nokaut jalovog Monpeljea usledio je desetak minuta pre kraja utakmice kada je Sualiho Meite postigao treći gol za Bordo. Poraz domaćina ublažio je Tunišanin Elijes Škiri u 88. minutu.

Mogao je domaćin da režira pravu dramu u finišu, pošto je imao penal u 90. minutu, ali ga iskusni Sulejman Kamara nije iskoristio.

Zašto normalno, kad može ludo? Tovan i Paje kao superheroji Marselja! Olimpik do 75. minuta gubio na gostovanju kod davljenika Troa, ali je uspeo da osvoji tri boda.

Kad igra Marselj, to je uvek ludnica. U svakom smislu. Olimpik je kao gost, posle preokreta, pobedio Troa sa 3:2 u utakmici 33. kola francuske Lige 1. Sada je ekipa Rudija Garsije opet došla na deobu trećegmesta sa imenjakom iz Liona.

Troa je poslednjeplasirani tim u ligi i u ovaj meč ušao je kao apsolutni autsajder. Međutim, igrao je veoma dobro, Marselj je valjda bio opijen nedavnim plasmanom u polufinale Lige Evrope i na kraju je morao da se čupa iz živog blata.

A novu pobedu Marselju doneo je tandem Dimitri Paje - Florijan Tovan. Ovaj drugi je u 85. minutu bio strelac pobedonosnog gola za goste, a prvi je pre toga upisao dve asistencije.

Meč je počeo kao u snu za Troa, jer je već u prvom minutu Samjuel Grandsir zatresao mrežu Joana Pelea. Radost domaćih trajala je samo deset minuta, a onda je Klinton Nžije, posle dodavanja Pajea, izjednačio.

Na početku drugog poluvremena ponovo je Troa prvi zadao udarac, a strelac je bio Benžamin Nive. Preokret Marselja počeo je pogotkom Kostasa Mitroglua u 75. minutu posle još jednog uspešnog dodavanja Pajea.

FRANCUSKA 1 - 33. KOLO

Petak
Anže - Nica 1:1 (0:0)
/Fulgini 84 - Plea 67/

Subota
Lion - Amijen 3:0 (1:0)
/Dijaz 31, Depaj 83, Traore 85/

Kaen - Tuluz (odloženo)

Lil - Gengan 2:2 (0:0)
/Pepe 55, Arauho 57 - Alonso 90+1, Brijan 90+3/

Nant - Dižon 1:1 (1:0) 
/Nakulma 33 - Kvon 61/

Strazbur - Sent Etjen 0:1 (0:0)
/Debiši 83/

Ren - Mec 1:2 (1:0)
/Burižu 27 - Ru 52, 57/

Nedelja
Monpelje - Bordo 1:3 (0:1)
/Škiri 88 - Brajtvajt 9, Kamano 49, Meite 78/

Troa - Marselj 2:3 (1:1)
/Grandsir 1, Nive 49 - Nžije 11, Mitroglu 75, Tovan 85/

21.00: Pari Sen Žermen - Monako

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar