Партизан потопио Звезду на Дорћолу!

Ватерполисти Партизана убедљиви са Звездом! Први од два 'вечита дербија' у Суперлиги ватерполиста убедљиво је добио Партизан – 12:7.

Остали спортови 16.04.2018 | 08:45
Партизан потопио Звезду на Дорћолу!
Дерби без неизвесности!

Први окршај Звезде и Партизана рутински је припао актуелном шампиону са Бањице, који је тријумфом освојио седми бод и престигао највећег ривала, који после три кола има поен мање.

ЗВЕЗДА - ПАРТИЗАН 7:12 (3:3, 2:5, 0:3, 2:2)

После егал почетка и смене екипа у вођству (до 4:3 за домаћина), бранилац титуле је заиграо снажно и серијом голова у трећој четвртини одлучио победника (5:10).

У три уводна кола, црно-бели су остварили два тријумфа и реми (против Војводине), док су црвено-бели доживели први пораз након два тријумфа.

Звезда је парирала шампиону само у првом периоду (3:3), црно-бели су ривала "сломили" већ у другом са 5:2, а дотукли са 3:0 у трећем кварталу.

Партизан су до друге победе у Суперлиги предводили Дори, Лазић и Радоњић са по два гола, док су по један постигли обојица Јанковића, Лукић, Томић, Манојловић и Аксентијевић.

По два гола за Звезду су дали Танкосић и Стојановић, а стрелци су били још Илић и Његован. Црвено-бели су доживели први пораз након две победе. 

Повео је Партизан, Звезда имала 3:1, да би се прва четвртина завршила нерешеним резултатом - 3:3. После 4:3 за домаћи тим, 'црно-бели' су стигли до предности од 8:5 на половини игре. 

Трећи период протекао је у доминацији бранилаца титуле, а у последњу деоницу ушло се са 'плус шест' за Партизан - 11:5. 

Све што су до краја успели да ураде изабраници Дејана Савића била је добра четвртина, добијена резултатом 2:1 за коначних 12:7 за Партизан. 

После три кола Шабац је једина екипа са свих девет бодова, Војводина и Партизан имају по седам, Црвена звезда шест. 

Суперлига Србије игра се у 14 кола, по двокружном систему, а последње је заказано за 6. јун. 

Нема плеј офа, првак постаје екипа која заврши лигу на првом месту.

Базен Милан Гале Мушкатировић.

Судије: Станојевић и Анђелић.

Искључења: Црвена звезда 8, Партизан 11.

Петерци: Црвена звезда 1 (1), Партизан 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић 2, Ђорђевић, Бурсаћ, Пековић , Илић 1, Његован 1, Тохољ, Николов, Танасковић, Стојановић 2, Асановић, Тодоровски, Љубеновић. Тренер: Савић.

ПАРТИЗАН: Ристичевић, Дори 2, Ф.Јанковић 1, Лукић 1, Лазић 2, Томић 1, М.Јанковић 1, Бараћ, Манојловић 1, Радановић, Радоњић 2, Аксентијевић 1, Бјелопавловић, Вучинић. Тренер: Ћирић.

Суперлига, 3. коло:

Црвена звезда – Партизан 7:12
Наис – Ваљево Горење 11:14
Раднички – Шабац 3:6
Војводина – Земун Босал 12:3

Табела:

1. Шабац 9
2. Војводина 7
3. Партизан 7
4. Црвена звезда 6
5. Раднички 3
6. Ваљево Горење 3
7. Земун Босал 0
8. Наис 0

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар