Partizan potopio Zvezdu na Dorćolu!

Vaterpolisti Partizana ubedljivi sa Zvezdom! Prvi od dva 'večita derbija' u Superligi vaterpolista ubedljivo je dobio Partizan – 12:7.

Ostali sportovi 16.04.2018 | 08:45
Partizan potopio Zvezdu na Dorćolu!
Derbi bez neizvesnosti!

Prvi okršaj Zvezde i Partizana rutinski je pripao aktuelnom šampionu sa Banjice, koji je trijumfom osvojio sedmi bod i prestigao najvećeg rivala, koji posle tri kola ima poen manje.

ZVEZDA - PARTIZAN 7:12 (3:3, 2:5, 0:3, 2:2)

Posle egal početka i smene ekipa u vođstvu (do 4:3 za domaćina), branilac titule je zaigrao snažno i serijom golova u trećoj četvrtini odlučio pobednika (5:10).

U tri uvodna kola, crno-beli su ostvarili dva trijumfa i remi (protiv Vojvodine), dok su crveno-beli doživeli prvi poraz nakon dva trijumfa.

Zvezda je parirala šampionu samo u prvom periodu (3:3), crno-beli su rivala "slomili" već u drugom sa 5:2, a dotukli sa 3:0 u trećem kvartalu.

Partizan su do druge pobede u Superligi predvodili Dori, Lazić i Radonjić sa po dva gola, dok su po jedan postigli obojica Jankovića, Lukić, Tomić, Manojlović i Aksentijević.

Po dva gola za Zvezdu su dali Tankosić i Stojanović, a strelci su bili još Ilić i Njegovan. Crveno-beli su doživeli prvi poraz nakon dve pobede. 

Poveo je Partizan, Zvezda imala 3:1, da bi se prva četvrtina završila nerešenim rezultatom - 3:3. Posle 4:3 za domaći tim, 'crno-beli' su stigli do prednosti od 8:5 na polovini igre. 

Treći period protekao je u dominaciji branilaca titule, a u poslednju deonicu ušlo se sa 'plus šest' za Partizan - 11:5. 

Sve što su do kraja uspeli da urade izabranici Dejana Savića bila je dobra četvrtina, dobijena rezultatom 2:1 za konačnih 12:7 za Partizan. 

Posle tri kola Šabac je jedina ekipa sa svih devet bodova, Vojvodina i Partizan imaju po sedam, Crvena zvezda šest. 

Superliga Srbije igra se u 14 kola, po dvokružnom sistemu, a poslednje je zakazano za 6. jun. 

Nema plej ofa, prvak postaje ekipa koja završi ligu na prvom mestu.

Bazen Milan Gale Muškatirović.

Sudije: Stanojević i Anđelić.

Isključenja: Crvena zvezda 8, Partizan 11.

Peterci: Crvena zvezda 1 (1), Partizan 1 (1).

CRVENA ZVEZDA: Dobožanov, Tankosić 2, Đorđević, Bursać, Peković , Ilić 1, Njegovan 1, Toholj, Nikolov, Tanasković, Stojanović 2, Asanović, Todorovski, Ljubenović. Trener: Savić.

PARTIZAN: Rističević, Dori 2, F.Janković 1, Lukić 1, Lazić 2, Tomić 1, M.Janković 1, Barać, Manojlović 1, Radanović, Radonjić 2, Aksentijević 1, Bjelopavlović, Vučinić. Trener: Ćirić.

Superliga, 3. kolo:

Crvena zvezda – Partizan 7:12
Nais – Valjevo Gorenje 11:14
Radnički – Šabac 3:6
Vojvodina – Zemun Bosal 12:3

Tabela:

1. Šabac 9
2. Vojvodina 7
3. Partizan 7
4. Crvena zvezda 6
5. Radnički 3
6. Valjevo Gorenje 3
7. Zemun Bosal 0
8. Nais 0

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar