Нису гађане руске снаге у Сирији

Руско министарство одбране објавило је у суботу да је сиријска противваздушна одбрана пресрела већину западних ракета испаљених на Сирију, преноси ТАСС, а руски војни извори наводе да током удара америчких, британских и француских снага нису гађане руске снаге распоређене у Сирији.

Свијет 14.04.2018 | 08:59
Нису гађане руске снаге у Сирији
Русија, савезница сиријског предсједника Башара ал Асада, одговорила је љутито на нападе и предсједник руског вањскополитичког парламентарног одбора поручио је да је врло вјероватно разлог напада покушај ометања мисије Организације за забрану хемијског оружја која је требала истражити западне наводе о кориштењу хемијског оружја у Думи.

Према новинској агенцији Интерфаx руско је министарство одбране објавило да је Сирија пресрела већину западних ракета руском војном технологијом укључујући ракетни састав Бук.

Министарство одбране наводи да није погођена ниједна руска авионска или поморска база у Сирији.

"Ниједна од крстарећих ракета САД-а и његових савезника није ушла у подручје одговорности руских снага у Тартусу и Хмеимиму", наводи министарство одбране.

(Хина) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ја

14.04.2018 07:07

Да,да...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

14.04.2018 07:42

Хахаха. То вам је одговор. Па нису ни гађали те ваше базе. Покрите се ушима и спавајте ко и вазда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разоцарење

14.04.2018 07:54

То би било исто кад би Срби дали Нис као војну базу Русима и ови их поцну гадјати у Београду и на крају би Руси рекли добро смо просли нису гадјали насу војну базу гадјали су тамо негдје по Београду.Е тако би нас Руси бранили као и ове по Сирији.По Сирији и Србији исто то то додје није нико будала се зртвоват за некога а уствари само смо за њих мали мали пијунцици за поткусуривање и ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ја

14.04.2018 07:56

Нисте се ви заштитили од напада него вас американци нису ни гађали. Ви нисте способни оборити америчку ракету или авион. Јадни су они које ви штитите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микаца

14.04.2018 10:27

Цијеним Путина и драг мије али ово је договор док цех плаца сиротиња.

Name

цвцв

14.04.2018 14:02

Знало се да ће само ракетама реаговати. Ста је требало да одма пи првом нападу Руси нападну базе? Злоцинци су још једном реаговали и показало се да им парира совјетска генерација противаздусне одбране. Требало је да задовоље сујету малих мишева. Руси су промишљени и сигуран сам да знају како то воде и ста раде. Запад је пуко у Сирији и сад долази тотално повлацење. С400 скида сваку ракету а камоли авионе.