Nisu gađane ruske snage u Siriji

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je u subotu da je sirijska protivvazdušna odbrana presrela većinu zapadnih raketa ispaljenih na Siriju, prenosi TASS, a ruski vojni izvori navode da tokom udara američkih, britanskih i francuskih snaga nisu gađane ruske snage raspoređene u Siriji.

Svijet 14.04.2018 | 08:59
Nisu gađane ruske snage u Siriji
Rusija, saveznica sirijskog predsjednika Bašara al Asada, odgovorila je ljutito na napade i predsjednik ruskog vanjskopolitičkog parlamentarnog odbora poručio je da je vrlo vjerovatno razlog napada pokušaj ometanja misije Organizacije za zabranu hemijskog oružja koja je trebala istražiti zapadne navode o korištenju hemijskog oružja u Dumi.

Prema novinskoj agenciji Interfax rusko je ministarstvo odbrane objavilo da je Sirija presrela većinu zapadnih raketa ruskom vojnom tehnologijom uključujući raketni sastav Buk.

Ministarstvo odbrane navodi da nije pogođena nijedna ruska avionska ili pomorska baza u Siriji.

"Nijedna od krstarećih raketa SAD-a i njegovih saveznika nije ušla u područje odgovornosti ruskih snaga u Tartusu i Hmeimimu", navodi ministarstvo odbrane.

(Hina) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ja

14.04.2018 07:07

Da,da...

ODGOVORITE
Name

Па

14.04.2018 07:42

Хахаха. То вам је одговор. Па нису ни гађали те ваше базе. Покрите се ушима и спавајте ко и вазда

ODGOVORITE
Name

Razocarenje

14.04.2018 07:54

To bi bilo isto kad bi Srbi dali Nis kao vojnu bazu Rusima i ovi ih pocnu gadjati u Beogradu i na kraju bi Rusi rekli dobro smo prosli nisu gadjali nasu vojnu bazu gadjali su tamo negdje po Beogradu.E tako bi nas Rusi branili kao i ove po Siriji.Po Siriji i Srbiji isto to to dodje nije niko budala se zrtvovat za nekoga a ustvari samo smo za njih mali mali pijuncici za potkusurivanje i nista vise.

ODGOVORITE
Name

Ma ja

14.04.2018 07:56

Niste se vi zaštitili od napada nego vas amerikanci nisu ni gađali. Vi niste sposobni oboriti američku raketu ili avion. Jadni su oni koje vi štitite.

ODGOVORITE
Name

mikaca

14.04.2018 10:27

Cijenim Putina i drag mije ali ovo je dogovor dok ceh placa sirotinja.

Name

cvcv

14.04.2018 14:02

Znalo se da će samo raketama reagovati. Sta je trebalo da odma pi prvom napadu Rusi napadnu baze? Zlocinci su još jednom reagovali i pokazalo se da im parira sovjetska generacija protivazdusne odbrane. Trebalo je da zadovolje sujetu malih miševa. Rusi su promišljeni i siguran sam da znaju kako to vode i sta rade. Zapad je puko u Siriji i sad dolazi totalno povlacenje. S400 skida svaku raketu a kamoli avione.