ЛШ: Судар титана у Минхену, "Вучица" на Енфилду!

Фудбалери Бајерна из Минхена и Реал Мадрида, као и Ливерпула и Роме, играће у полуфиналу Лиге шампиона, одлучено је жребом у Ниону.  Шевченко извукао парове, навијачи Ливерпула срећни! Најбољи украјински фудбалер свих времена, Андриј Шевченко, поделио је ко ће на кога у полуфиналу Лиге шампиона. Неко неће бити задовољан жребом.  Гигантски блокбастер, Рома добила шта је тражила! Парови полуфинала Лиге шампиона. . .

Фудбал 13.04.2018 | 14:30
ЛШ: Судар титана у Минхену, "Вучица" на Енфилду!
Полуфинални мечеви на програму су 24. и 25. априла, док су реванш дуели 1. и 2. маја.

Финале Лиге шампиона на програму је 26. маја на "Олимпијском стадиону" у Кијеву.

У полуфиналу елитног фудбалског такмичења имаћемо финале пре финала, пошто се састају актуелни шампион Европе и минхенски Бајерн. 

Два клуба састајала су се редовне претходних година у нокату фази, а последњи пут играли су прошле сезоне када су Мадриђани укупним резултатом 6:3 добили Бајерн. На том двомечу Роналдо је постигао пет голова и практично сâм избацио "Баварце". 

Португалац се и сада налази у фантастичној форми, пошто је ове сезоне постигао 15 голова. 

У другом полуфиналу "копљ ће укрстити" Ливерпул и Рома. "Вучица" направила је највеће изненађење ове такмичарске године пошто је у четвртфиналу избацила Барселону. 

Ово ће бити и повратак Мохамед Салаха у Рим јер је дрес Роме носио две сезоне. Лета 2017. прешао је у Ливерпул и спада у најбоље играче у Европи. 

Ливерпул је у претходној рунди нокаут фазе избацио Манчестер сити и вероватно му се даје мала предност у овом двомечу.

Пет утакмица. Четири тима. Два корака. Један циљ.

Од овог петка поподне и два пара:

Бајерн Минхен - Реал Мадрид
Ливерпул - Рома

Ово је исход жреба за полуфинале Лиге шампиона, у ком ћемо гледати 25. и 26. окршај немачког и шпанског клуба, односно репризу финала из 1984. године када је Ливерпул постао првак Европе победом управо над Ромом и то - у Риму!

Прве утакмице, 24. и 25. априла, биће одигране у Немачкој и Енглеској, а реванши 1. и 2. априла у Шпанији и Италији.

Да ли се међу изазивачима налази неко довољно јак и мудар да заустави Зинедина Зидана у намери да, после Бајернове и Ајаксове казнене експедиције из 70-их, постане тренер прве генерације фудбалера која је Европу покорила три године заредом?

Први ће шансу за то имати управо Баварци, који су доживели две убедљиве и болне елиминације у сударима са "краљевићима" у сезонама 2013/14 и 2015/16 (Реал је оба пута освајао титулу после елиминације Бајерна), али који су последњи пут када је тренер био повратник из пензије Јуп Хајнкес освојили историјску Триплету (сезона 2012/13)!

Хајнкесова машинерија тада је у полуфиналу прегазила Барселону (7:0 укупно), која је "требало да буде" данас на жребу у европској "Кући фудбала", али није из једног простог разлога који се зове - Рома!

"Вучица", као једини учесник полуфинала без титуле првака Европе (остала три ривала имају збирно 22), добила је прилику да се освети Ливерпулу за тужну ноћ од пре 34 године када су "редси" после 1:1 боље изводили пенале и постали шампиони континента пред око 70.000 навијача Роме на "Олимпику".

Андриј Шевченко је одлучио: Бајерн на Реал Мадрид, Рома против Ливерпула! То су парови полуфинала Лиге шампиона које је извукао легендарни украјински голгетер! 

Жреб у Ниону је спојио два гиганта и тренутно највећа фаворита за освајање Лиге шампиона. Вероватно ни Реал, ни Бајерн нису прижељкивали овакав пут ка финалу. Поготово Реал иза којег су два тешка двомеча против Пари Сен Жермена и Јувентуса, док су Баварци у истом пеироду имали далеко лакше испите против Бешикташа и Севиље. Биће ово уједно и реприза прошлогодишњег полуфинала које се памти по головима Кристијана Роналда, али и контроверзним судијским одлукама. Први меч се игра у Минхену. 

И у другом полуфиналу би требало да буде неизвесно. Ливерпул је можда благи фаворит против Роме, али је Вучица против Барселоне показала колико опасан тим може да буде. Биће ово реприза финала од пре 34 године. У Риму су прижељкивали Ливерпул на жребу и жеља им се испунила. А вероватно је Јирген Клоп хтео да избегне окршаје са објективно јачим Реалом и Бајерном. Ливерпул је домаћин у првом мечу. 

Парови полуфинала:

24.4. Бајерн Минхен – Реал Мадрид
25.4. Ливерпул – Рома
1.2. Рома – Ливерпул
2.2. Реал Мадрид – Бајерн Минхен

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар