LŠ: Sudar titana u Minhenu, "Vučica" na Enfildu!

Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Real Madrida, kao i Liverpula i Rome, igraće u polufinalu Lige šampiona, odlučeno je žrebom u Nionu.  Ševčenko izvukao parove, navijači Liverpula srećni! Najbolji ukrajinski fudbaler svih vremena, Andrij Ševčenko, podelio je ko će na koga u polufinalu Lige šampiona. Neko neće biti zadovoljan žrebom.  Gigantski blokbaster, Roma dobila šta je tražila! Parovi polufinala Lige šampiona. . .

Fudbal 13.04.2018 | 14:30
LŠ: Sudar titana u Minhenu, "Vučica" na Enfildu!
Polufinalni mečevi na programu su 24. i 25. aprila, dok su revanš dueli 1. i 2. maja.

Finale Lige šampiona na programu je 26. maja na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu.

U polufinalu elitnog fudbalskog takmičenja imaćemo finale pre finala, pošto se sastaju aktuelni šampion Evrope i minhenski Bajern. 

Dva kluba sastajala su se redovne prethodnih godina u nokatu fazi, a poslednji put igrali su prošle sezone kada su Madriđani ukupnim rezultatom 6:3 dobili Bajern. Na tom dvomeču Ronaldo je postigao pet golova i praktično sâm izbacio "Bavarce". 

Portugalac se i sada nalazi u fantastičnoj formi, pošto je ove sezone postigao 15 golova. 

U drugom polufinalu "koplj će ukrstiti" Liverpul i Roma. "Vučica" napravila je najveće iznenađenje ove takmičarske godine pošto je u četvrtfinalu izbacila Barselonu. 

Ovo će biti i povratak Mohamed Salaha u Rim jer je dres Rome nosio dve sezone. Leta 2017. prešao je u Liverpul i spada u najbolje igrače u Evropi. 

Liverpul je u prethodnoj rundi nokaut faze izbacio Mančester siti i verovatno mu se daje mala prednost u ovom dvomeču.

Pet utakmica. Četiri tima. Dva koraka. Jedan cilj.

Od ovog petka popodne i dva para:

Bajern Minhen - Real Madrid
Liverpul - Roma

Ovo je ishod žreba za polufinale Lige šampiona, u kom ćemo gledati 25. i 26. okršaj nemačkog i španskog kluba, odnosno reprizu finala iz 1984. godine kada je Liverpul postao prvak Evrope pobedom upravo nad Romom i to - u Rimu!

Prve utakmice, 24. i 25. aprila, biće odigrane u Nemačkoj i Engleskoj, a revanši 1. i 2. aprila u Španiji i Italiji.

Da li se među izazivačima nalazi neko dovoljno jak i mudar da zaustavi Zinedina Zidana u nameri da, posle Bajernove i Ajaksove kaznene ekspedicije iz 70-ih, postane trener prve generacije fudbalera koja je Evropu pokorila tri godine zaredom?

Prvi će šansu za to imati upravo Bavarci, koji su doživeli dve ubedljive i bolne eliminacije u sudarima sa "kraljevićima" u sezonama 2013/14 i 2015/16 (Real je oba puta osvajao titulu posle eliminacije Bajerna), ali koji su poslednji put kada je trener bio povratnik iz penzije Jup Hajnkes osvojili istorijsku Tripletu (sezona 2012/13)!

Hajnkesova mašinerija tada je u polufinalu pregazila Barselonu (7:0 ukupno), koja je "trebalo da bude" danas na žrebu u evropskoj "Kući fudbala", ali nije iz jednog prostog razloga koji se zove - Roma!

"Vučica", kao jedini učesnik polufinala bez titule prvaka Evrope (ostala tri rivala imaju zbirno 22), dobila je priliku da se osveti Liverpulu za tužnu noć od pre 34 godine kada su "redsi" posle 1:1 bolje izvodili penale i postali šampioni kontinenta pred oko 70.000 navijača Rome na "Olimpiku".

Andrij Ševčenko je odlučio: Bajern na Real Madrid, Roma protiv Liverpula! To su parovi polufinala Lige šampiona koje je izvukao legendarni ukrajinski golgeter! 

Žreb u Nionu je spojio dva giganta i trenutno najveća favorita za osvajanje Lige šampiona. Verovatno ni Real, ni Bajern nisu priželjkivali ovakav put ka finalu. Pogotovo Real iza kojeg su dva teška dvomeča protiv Pari Sen Žermena i Juventusa, dok su Bavarci u istom peirodu imali daleko lakše ispite protiv Bešiktaša i Sevilje. Biće ovo ujedno i repriza prošlogodišnjeg polufinala koje se pamti po golovima Kristijana Ronalda, ali i kontroverznim sudijskim odlukama. Prvi meč se igra u Minhenu. 

I u drugom polufinalu bi trebalo da bude neizvesno. Liverpul je možda blagi favorit protiv Rome, ali je Vučica protiv Barselone pokazala koliko opasan tim može da bude. Biće ovo repriza finala od pre 34 godine. U Rimu su priželjkivali Liverpul na žrebu i želja im se ispunila. A verovatno je Jirgen Klop hteo da izbegne okršaje sa objektivno jačim Realom i Bajernom. Liverpul je domaćin u prvom meču. 

Parovi polufinala:

24.4. Bajern Minhen – Real Madrid
25.4. Liverpul – Roma
1.2. Roma – Liverpul
2.2. Real Madrid – Bajern Minhen

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar