Жријеб ЛШ: Реал на Бајерн - шест пута у полуфиналу!

Може ли опет? Чему се нада Рома, а шта би била најбоља опција за Ливерпул?

Фудбал 13.04.2018 | 10:15
Жријеб ЛШ: Реал на Бајерн - шест пута у полуфиналу!
По један представник из сваке од најјачих лига света. Реал Мадрид (Шпанија), Ливерпул (Енглеска), Бајерн (Немачка) и Рома (Италија) су учесници жреба за полуфинале Лиге шампиона, заказаног за 13 часова у Ниону.

Какве су велилчине у питању илуструје податак да заједно имају укупно 22 пехара првака Европе (само Вучица никад није освојила Сребрну амфору), што гарантује сјајан фудбал на претпоследњој степеници до великог финала у Кијеву. Можда је управо римска екипа најпожељнији ривал посматрано из угла осталих, јер нема реноме и запажене резултате у овом такмичењу, али чињеница да је пре три дана на спектакуларан начин избацила Барселону довољан је позив на опрез.

Реал је до ове фазе такмичења стигао преко, објективно, најтежих могућих ривала, јер је у осмини финала за противника имао Пари Сен Жермен, а у четвртфиналу Јувентус. Ако се буде пратила традиција такмац екипи Зинедина Зидана могао би да буде Бајерн, пошто су се ови клубови чак шест пута сударали у полуфиналима Лиге шампиона, из четири успеха Бавараца и два проласка шпанског тима.

Ливерпул је, сматрају на Острву - и не само на Острву - фаворит из сенке. Акције су му скочиле пошто је елиминисао Манчестер Сити и једини је клуб (рачунајући и Лигу Европе) који је у четвртфиналу УЕФА такмичења ове сезоне славио дупле победе. Јасно је да ником не би било пријатно на Енфилду, посебно што тамо великани падају као снопље. С тим да је некадашњи енглески репрезентативац Стјуарт Пирс рекао да је Црвенима боље да играју први меч код куће.

Иначе, на церемонији жреба у Ниону куглице ће извлачити Андриј Шевченко, амбасадор УЕФА и некадашњи голгетер Милана и кијевског Динама.

Полуфинални мечеви Лиге шампиона на програму су 24. и 25. априла, реванши су 1. и 2. маја, а финале је заказано за 26. мај на Олимпијском стадиону у Кијеву.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар