Žrijeb LŠ: Real na Bajern - šest puta u polufinalu!

Može li opet? Čemu se nada Roma, a šta bi bila najbolja opcija za Liverpul?

Fudbal 13.04.2018 | 10:15
Žrijeb LŠ: Real na Bajern - šest puta u polufinalu!
Po jedan predstavnik iz svake od najjačih liga sveta. Real Madrid (Španija), Liverpul (Engleska), Bajern (Nemačka) i Roma (Italija) su učesnici žreba za polufinale Lige šampiona, zakazanog za 13 časova u Nionu.

Kakve su velilčine u pitanju ilustruje podatak da zajedno imaju ukupno 22 pehara prvaka Evrope (samo Vučica nikad nije osvojila Srebrnu amforu), što garantuje sjajan fudbal na pretposlednjoj stepenici do velikog finala u Kijevu. Možda je upravo rimska ekipa najpoželjniji rival posmatrano iz ugla ostalih, jer nema renome i zapažene rezultate u ovom takmičenju, ali činjenica da je pre tri dana na spektakularan način izbacila Barselonu dovoljan je poziv na oprez.

Real je do ove faze takmičenja stigao preko, objektivno, najtežih mogućih rivala, jer je u osmini finala za protivnika imao Pari Sen Žermen, a u četvrtfinalu Juventus. Ako se bude pratila tradicija takmac ekipi Zinedina Zidana mogao bi da bude Bajern, pošto su se ovi klubovi čak šest puta sudarali u polufinalima Lige šampiona, iz četiri uspeha Bavaraca i dva prolaska španskog tima.

Liverpul je, smatraju na Ostrvu - i ne samo na Ostrvu - favorit iz senke. Akcije su mu skočile pošto je eliminisao Mančester Siti i jedini je klub (računajući i Ligu Evrope) koji je u četvrtfinalu UEFA takmičenja ove sezone slavio duple pobede. Jasno je da nikom ne bi bilo prijatno na Enfildu, posebno što tamo velikani padaju kao snoplje. S tim da je nekadašnji engleski reprezentativac Stjuart Pirs rekao da je Crvenima bolje da igraju prvi meč kod kuće.

Inače, na ceremoniji žreba u Nionu kuglice će izvlačiti Andrij Ševčenko, ambasador UEFA i nekadašnji golgeter Milana i kijevskog Dinama.

Polufinalni mečevi Lige šampiona na programu su 24. i 25. aprila, revanši su 1. i 2. maja, a finale je zakazano za 26. maj na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar