ЕП: Добар жријеб за БиХ и Србију, али ту су опет Хрвати!

Не би требало да буде проблема. . .  БиХ поново на Бјелорусе и Финце! Рукометни "змајеви" ће у квалификацијама за ЕП 2020. играти против старих зналаца, селекција Бјелорусије и Финске.

Остали спортови 12.04.2018 | 21:30
ЕП: Добар жријеб за БиХ и Србију, али ту су опет Хрвати!
Рукометна репрезентација Србије у квалификацијама за Европско првенство 2020. године играће у Групи два са селекцијама Хрватске, Швајцарске и Белгије, одлучено је на вечерашњем жребу у норвешком Трондхајму.

За турнир, на коме ће први пут учествовати 24 селекције, кроз осам квалификационих група пласман ће изборити по две најбоље из осам група и четири најбоље трећепласиране селекције.

Јасно је да су рукометаши Хрватске фаворити наше групе, док су Швајцарци на првенствима Европе учествовали два пута, десет пута на првенствима Света, последњи пут још 1995, док је Белгија аутсајдер без значајнијих резултата.

Европско првенство одржаће се од 10. до 26. јануара 2020. године и први пут ће се играти у три земље - Шведској, Аустрији и Норвешкој.

Три селекције домаћина и актуелни шампион Европе, Шпанија, избориле су пласман директно на такмичење.

БиХ поново на Бјелорусе и Финце! Рукометни "змајеви" ће у квалификацијама за ЕП 2020. играти против старих зналаца, селекција Бјелорусије и Финске.

У норвешком граду Трондхајму вечерас је одржан жријеб група квалификација за Европско првенство за рукометаше које ће се од 10. до 26. јануара 2020. године одржати у Шведској, Аустрији и Норвешкој, а велику пажњу извукао је комшијски дерби Хрватске и Србије.

Репрезентација БиХ играће у Групи 5, а за противнике ће имати селекцију Чешке, те старе зналце, Бјелорусију и Финску.

„Змајеви“ су против Бјелорусије играли у квалификацијама за ЕП 2016, када су оба међусобна дуела завршена ремијем. Бјелоруси су тада изборили пласман на ЕП, док је БиХ остала без пласмана.

У наредним квалификацијама за ЕП 2018 репрезентација БиХ је била у групи са Финском и славила у оба меча против Скандинаваца, али то су биле двије једине побједе па ни ове квалификације нису биле успјешне.

Осим што ће се ЕУРО 2020 по први пут играти у три земље, исто тако по први пут ће учествовати 24 репрезентације.

У жријебу су се нашле све селекције из регије, с тим што је Европска рукометна федерација (ЕХФ) одлучила да у истој групи не могу бити Србија и Косово.

Селекције су подијељене у четири јакосне групе, а током жријеба је одржан и такозвани преџријеб којим је одређено у којем ће "шеширу" бити Босна и Херцеговина, Португал и Холандија. Наиме, ове три репрезентације на ЕХФ-овој ранг листи заузимају 19. мјесто са идентичних 88 бодова, па је жријебом одређено да Португал и Холандија остају у другом "шеширу", а БиХ је прешла у трећи.

Састави група:

Група 1: Немачка, Пољска, Израел и Косово.

Група 2: Хрватска, Србија, Швајцарска и Белгија.

Група 3: Македонија, Исланд, Турска и Грчка.

Група 4: Словенија, Холандија, Летонија и Естонија.

Група 5: Белорусија, Чешка, БиХ и Финска.

Група 6: Француска, Црна Гора, Литванија и Румунија.

Група 7: Мађарска, Русија, Словачка и Италија.

Група 8: Данска, Португал, Украјина и Фарска Острва.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар