Звезда руши рекорд Будућности - 480 дана без пораза!

"Као што је наш ривал дошао до једног брејка, не видим зашто и ми не бисмо урадили исто то", оптимиста је Душан Алимпијевић пред мечеве у Подгорици.

Кошарка 13.04.2018 | 10:30
Звезда руши рекорд Будућности - 480 дана без пораза!
Следи расплет!

После мечева у Београду резултат у финалу плеј-офа АБА Лиге између Црвене звезде мтс и Будућности је 1:1. Подгоричани су успели да направе "брејк", потом је шампион узвратио, а видећемо да ли ће се серија завршити у "Морачи" или ће поново бити враћена у "Пионир".

Кошаркаши Душана Алимпијевића отпутовали су у главни град Црне Горе са циљем да сруше рекорд који Будућност има на домаћем терену.

Наиме, подгоричка публика није видела пораз својих пулена још од 18. децембра 2016. године када их је савладала Цедевита (и која је била близу тога у полуфиналу овогодишњег плеј-офа), а од тада је прошло 480 дана и 20 везаних победа.

"Нема места великим речима, знамо зашто идемо у Подгорицу, да у најмању руку вратимо серију у Београд", поручује Душан Алимпијевић.

"Као што је наш ривал дошао до једног брејка, не видим зашто и ми не бисмо урадили исто то. Све утакмице против Будућности су биле готово на једну лопту, када погледате готово да нема кош разлике у ова четири меча. И у наредној верујем да ће одлучивати једна лопта, један посед".

Поручује да Перо Антић путује са екипом, и о његовом наступу ће се више знати на дан меча, док Немања Дангубић дефинитивно неће играти.

Подгоричка публика "похрлила" је за улазницама којих неће бити довољно за све заинтересоване.

"Спремни смо на напету атмосферу, али у спортским оквирима, попут оне која је била у Београду. Такав амбијент нас мотивише јер имамо довољно зрелости у екипи за такву атмосферу, која ће нам бити додатни мотив и нама представљати и растерећење, јер смо играли и у 'врелијим' окружењима са трибина током ове сезоне", констатовао је млади стратег.

Одлични Огњен Добрић поручује да екипа жели макар победу, а ако се укаже прилика - и више од тога. Поручује да су против Будућности играли већ четири пута ове сезоне и да се добро познају...

"Све утакмице су биле неизвесне, али оно што је сигурно, борићемо се до граница својих могућности. Међутим, морамо да одиграмо осим борбено, и као тим, сконцентрисано, попут завршнице друге утакмице која нам је показала неке смерице. Атмосфера у дворани у Подгорици неће бити новост за нас, и очекујем да атмосфера буде „ватрена" али попут оне коју смо ми имали у Београду, фер и коректна", истакао је Добрић.

Трећи меч серије игра се у петак од 20 часова, док је четврти заказан у суботу од 21.

Све мечеве пратите на ТВ Арена Спорт 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар