Zvezda ruši rekord Budućnosti - 480 dana bez poraza!

"Kao što je naš rival došao do jednog brejka, ne vidim zašto i mi ne bismo uradili isto to", optimista je Dušan Alimpijević pred mečeve u Podgorici.

Košarka 13.04.2018 | 10:30
Zvezda ruši rekord Budućnosti - 480 dana bez poraza!
Sledi rasplet!

Posle mečeva u Beogradu rezultat u finalu plej-ofa ABA Lige između Crvene zvezde mts i Budućnosti je 1:1. Podgoričani su uspeli da naprave "brejk", potom je šampion uzvratio, a videćemo da li će se serija završiti u "Morači" ili će ponovo biti vraćena u "Pionir".

Košarkaši Dušana Alimpijevića otputovali su u glavni grad Crne Gore sa ciljem da sruše rekord koji Budućnost ima na domaćem terenu.

Naime, podgorička publika nije videla poraz svojih pulena još od 18. decembra 2016. godine kada ih je savladala Cedevita (i koja je bila blizu toga u polufinalu ovogodišnjeg plej-ofa), a od tada je prošlo 480 dana i 20 vezanih pobeda.

"Nema mesta velikim rečima, znamo zašto idemo u Podgoricu, da u najmanju ruku vratimo seriju u Beograd", poručuje Dušan Alimpijević.

"Kao što je naš rival došao do jednog brejka, ne vidim zašto i mi ne bismo uradili isto to. Sve utakmice protiv Budućnosti su bile gotovo na jednu loptu, kada pogledate gotovo da nema koš razlike u ova četiri meča. I u narednoj verujem da će odlučivati jedna lopta, jedan posed".

Poručuje da Pero Antić putuje sa ekipom, i o njegovom nastupu će se više znati na dan meča, dok Nemanja Dangubić definitivno neće igrati.

Podgorička publika "pohrlila" je za ulaznicama kojih neće biti dovoljno za sve zainteresovane.

"Spremni smo na napetu atmosferu, ali u sportskim okvirima, poput one koja je bila u Beogradu. Takav ambijent nas motiviše jer imamo dovoljno zrelosti u ekipi za takvu atmosferu, koja će nam biti dodatni motiv i nama predstavljati i rasterećenje, jer smo igrali i u 'vrelijim' okruženjima sa tribina tokom ove sezone", konstatovao je mladi strateg.

Odlični Ognjen Dobrić poručuje da ekipa želi makar pobedu, a ako se ukaže prilika - i više od toga. Poručuje da su protiv Budućnosti igrali već četiri puta ove sezone i da se dobro poznaju...

"Sve utakmice su bile neizvesne, ali ono što je sigurno, borićemo se do granica svojih mogućnosti. Međutim, moramo da odigramo osim borbeno, i kao tim, skoncentrisano, poput završnice druge utakmice koja nam je pokazala neke smerice. Atmosfera u dvorani u Podgorici neće biti novost za nas, i očekujem da atmosfera bude „vatrena" ali poput one koju smo mi imali u Beogradu, fer i korektna", istakao je Dobrić.

Treći meč serije igra se u petak od 20 časova, dok je četvrti zakazan u subotu od 21.

Sve mečeve pratite na TV Arena Sport 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar