Рат за Гризмана!

Стигла астрономска контрапонуда, ово ни Барса не може да плати! Трансфер сага и пре него што је почео прелазни рок. . .

Фудбал 16.04.2018 | 23:35
Рат за Гризмана!
Дилеме нема, Антоан Гризман ће бити један од играча који ће обележити летњи прелазни рок! Најављеним одласком у Барселону или изненађујућим останком у Атлетику. Шта год да се деси, биће то једна од највећих прича овог лета на фудбалској поијаци...

Иако је почетак прелазног рока још далеко, борба за Гризмана се захуктава. Француз има усмени дговор са Барселоном, али Атлетико се не предаје. Мадриђани ће учинити све да у најбољем играчу добију неочекивано највеће појачање за следећу сезону у којој ће напасти трофеј Лиге шампиона.

Подсетимо, Гризман је прошлог лета одбио Манчестер Јунајтед и изабрао да остане у Атлетику како би клубу помогао у тешкој ситуацији. Мадриђани су тада имали забрану регистрације појачања и није потребно трошити речи колико би ударац за клуб био одлазак Гризмана у ситуацији када нису могли да доведу замену. Додуше, и Гризман је имао своје услове за останак. Потписао је нови уговор до 2022. уз повећање плате са 6.000.000 евра годишње на 12.000.000 који са бонусима могу да нарасту на 14.000.000 евра по сезони! И уз услов да му се не мења висина откупне клаузуле од 100.000.000 евра. Атлетико није био баш у ситуацији да бира и пристао је на оба услова, а Гризман је отворио пут ка трансферу у Барселону.

Челници Блаугране су летос почели преговоре са Гризмановом сестром и оцем који га заступају као менаџери и тада је постигнут усмени договор да Барса активира откупну клаузулу на крају ове сезоне. Пружена је рука руци и договорено да се сачека крај сезоне како се не би реметила атмосфера у оба клуба. Гризмана чека дрес са бројем „седам“ који нема власника откако је отишао Арда Туран и који чак ни Кутињо није могао да узме зимус јер је раније обећан Французу.

Али у Атлетику се не мире тако лако са губитком најбољег играча и стрелца који им доноси минимум 25 голова по сезони. Спремни су да се боре до краја и да иду чак и изнад својих финансијских лимита. Према писању каталонских медија, Атлетико је Гризману представио астрономску контрапонуду  вредну 20.000.000 евра по сезону. Толики новац чак ни Барселона није спремна да му понуди. На Камп Ноу су већ загазили у црвену зону када су висине плата у питању, па је тако и Кутињо доведен за 14.500.000 евра по сезони иако би у неком другом клубу могао да узме и више. Месијева монструозна плата од око 50.000.000 евра по сезони је довела Барсин буџет за плате на огромних 480.000.000 евра годишње.  Нема простора ни да се Умтитију повећа плата на 10.000.000 колико тражи, а камоли да Гризман добије дупло већу думу.

Али нису само финансијски разлози Атлетиков адут у убеђивању Француза да остане. Симеоне види Гризмана као кључног човека у пројекту тима који ће коначно освојити Лигу шампиона. А подсетимо да се финале следеће сезоне игра на Атлетиковом Метрополитану. Симеоне је све посветио склапању тима који ће донети толико жељени пехар Колчоњеросима после два скоро изгубљена финала. Сви кључни играчи попут Кокеа, Саула, Хименеза, Облака су блиндирани дугорочним уговорима. Дијего Коста и Витоло су се показали као права појачања и уз додатак још неких новајлија наредног лета у везном реду и нападу, био би то тим довољно моћан да дође до још једног финала. Само им фали Гризманов останак као кључни замајац за напад на Лигу шампиона. И спремни су да то дебело плате...

Али Гризмана маме сигурни трофеји које ће са Барселоном сигурно имати, док у Атлетику ризикује још једно изгубљено финале и сезону без трофеја ако Чолов план не профункционише.

Епилог ове приче са нестрпљењем прате и у Баскији.Рреал Сосиједад из којег је Гризман дошао у Атлетико полаже права на 20 одсто од наредног трансфера Француза. То у овом случају значи 20.000.000 евра и надају се да Атлетикова нова понуда неће сломити Гризмана да остане...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар