Колеге: Јелена је била лијепа жена

Прослављена глумица Јелена Жигон која је преминула јуче у 85. години оставила је дубок траг у домаћој кинематографији, а њен одлазак оставио је празнину у срцима многих њених колега.

Забава 11.04.2018 | 18:56
Колеге: Јелена је била лијепа жена
– Јелена је била један од симбола српске кинематографије и не само кинематографије јер је радила и у позоришту за које је била везана са мужем, ћерком и сестром. То је једна породица предана умјетности и надам се да ће тако и остати упамћена – каже Воја Брајовић за “Блиц”.

Глумица Весна Чипчић која је сарађивала са Јеленом Жигон, каже да има лијепе успомене на тај период.

– Јако ми је жао што се ово десило. Радиле смо заједно као младе глумице и дивно смо сарађивале. Била је колегиница за пожељети – наводи Весна Чипчић.

Снежана Савић, која је играла са Јеленом Жигон у популарној “Жикиној династији”, каже да ју је вијест о смрти колегинице изненадила.

– Изјављујем најискреније саучешће Ивани и њеном брату поводом смрти мајке. Ја нисам ни знала да је била болесна, много ми је жао – истиче Снежана Савић за “Блиц“.

Она додаје да ће Јелену памтити по улози која је, према њеном мишљењу, обиљежила каријеру славне глумице.

– Највише ћу је памтити по филмовима из циклуса “Жикине династије”. Мислим да ју је та улога некако обиљежила. Она је играла у оним старијим циклусима, у неким нашим првим филмовима. Тада је била јако млада. Била је изузетно лијепа жена. Маркантна, и велика дама – додаје Снежана.

Иако се нису приватно дружиле, она истиче да су се њих двије с времена на вријеме сретале у глумачким круговима.

– Нисмо чак ни сарађивале никада, нисмо имале заједничке сцене, иако сам и ја играла у “Жикиној династији”. Сретале смо се повремено, и познавале смо се. Али нисмо се дружиле. Са Иваном сам имала прилику да сарађујем, познајем је, и веома ми је жао што се ово догодило – закључује Снежана Савић.

 (Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар