ЛШ: Роналдо прати Ђиђија у пензију, шта може Севиља?

Вечерашњи реванши Лиге шампиона на први поглед изгледају као формалност, али. . .

Фудбал 11.04.2018 | 17:00
ЛШ: Роналдо прати Ђиђија у пензију, шта може Севиља?
Када би могли, сигурни смо да би и Реал и Јувентус најрадије одабрали да не одиграју реванш четвртфинала Лиге шампиона који је на програму вечерас од 20.45. Мадриђани су минулог уторка у Торину, у репризи прошлогодишњег финала опет демонстрирали силу и стекли предност коју гости не би могли да анулирају ни "да су још толики".

Но, правила су правила - да не говоримо о новцу за ТВ права - па ће стари ривали морати да трчкарају по травњаку "Сантијага Бернабеуа". Кажемо "трчкарају" пошто ће ова утакмица бити потпуно другачија од прве. Изостанак неизвесности готово сигурно ће довести до бројних ротација. И Реалов тренер Зинедин Зидан и његов италијански колега Масимилијано Алегри настојаће да поштеде најјаче адуте и одморе их за обавезе у домаћим такмичењима (и у Примери и у Серији А идуће недеље игра се ванредно коло).

Ипак, сумњамо да ће и "другопозивци" да се напрежу, поготову Јувентусови јер се Стара дама већ преоријентисала на одбрану Скудета и није јој у интересу да у завршницу трке са Наполијем уђе са истрошеним и повређеним или ровитим фудбалерима.

И у таквој ситуацији Галактикоси би требало да буду фаворити, из простог разлога што су њихове резерве квалитетније од противничких. Међутим, нерешен резултат уз ГГ (мора да се размишља и о гледаоцима) делује нам најизгледније. Реал нема потребу да трећи пут заредом понизи Јуве (нарочито ако планира да се у наредном прелазном року нађе са њим за преговарачким столом), што не би било ни коректно после овација које је маестрални Кристијано Роналдо добио од навијача Зебри за онај гол "маказицама". А и не би било лепо да се легендарни Ђанлуиђи Буфон опрости поразом од јединог такмичења које није освојио.

РЕАЛ МАДРИД - ЈУВЕНТУС (20.45, Арена Спорт 3)

Стадион: Сантијаго Бернабеу
Капацитет: 81.000. 
Судија: Мајкл Оливер (Енглеска)

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): Навас - Карвахал, Каземиро, Варан, Марсело - Ковачић, Модрић, Крос - Иско, Роналдо, Бензема. 

ЈУВЕНТУС (4-3-3): Буфон - Де Шиљо, Бенатија, Кјелини, Алекс Сандро - Кедира, Пјанић, Матуиди - Квадрадо, Игуаин, Даглас Коста. 

У другом реваншу полуфинала Бајерн у истом термину дочекује Севиљу. И да није утакмица од протеклог викенда Баварци би у реванш меч са Севиљом ушли као апсолутни фаворити, али оно што се догађало у суботу само је „подебљало“ ту улогу Бавараца. 

Севиља, којој полако измиче Европа, доживела је баш тежак пораз на гостовању у Вигу (0:4), док је немачки великан с другим тимом протутњао комшијским Аугзбургом и оверио 28. титулу првака Немачке. Биће довољно да се објасни с каквим ресурсима самопоуздања својих фудбалера располажу Винченцо Монтела и Јуп Хајнкес пред овај меч...

Откако се вратио на клупу Бајерна Хајнкес је добио све утакмице у Лиги шампиона и Баварци с њим немилосрдно газе ка новом финалу. Севиља је своју мунцију испуцала против Манчестер Јунајтеда у осмини финала, онда се храбро испрсила пред Немцима прошле недеље - и није имала среће да бар остане непоражена - а вечерас ће, готово је извесно, часно погинути. 

Јуп Хајнкес је одморио готово све кључне играче у Аугзбургу. На терену није било Левандовског, Милера, Хумелса, Алкантаре, Риберија, Алабе, Хавија Мартинеза... Сви они удариће из све снаге по Севиљи, која је, узгред речено, ове сезоне баш танка у гостима, где је примила по четири комада од Селте и Валенсије, а чак по пет од Реал Мадрида и московског Спартака. 

Како се приближава крај сезоне Баварска машина ради на све већем броју обртаја. Пре две недеље шест комада Дортмунду, пре тога шестицу је „попио“ и Хамбургер, па Бешикташ пет. „Четворке“ је тешко избројати...

БАЈЕРН - СЕВИЉА (20.45, РТС 1)

Стадион: Алијанц Арена
Капацитет: 75.000 
Судија: Вилијем Колум (Шкотска)

БАЈЕРН (4-2-3-1): Улрајх - Кимих, Хумелс, Боатенг, Бернат - Мартинез, Тијаго - Милер, Хамес, Рибери - Левандовски.

СЕВИЉА (4-3-3): Сорија - Навас, Ленгле, Меркадо, Ескудеро - Н'Зонзи, Банега, Васкез - Сарабија, Сандро, Муријел.

ЛИГА ШАМПИОНА - 1/4 ФИНАЛЕ (реванши)

Среда:
20.45: Бајерн - Севиља - први меч 2:1
20.45: Реал Мадрид - Јувентус - први меч 3:0

Уторак:

Манчестер Сити - Ливерпул 1:2 (1:0) - први меч 0:3
Рома - Барселона 3:0 (1:0) - први меч 1:4

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар