LŠ: Ronaldo prati Điđija u penziju, šta može Sevilja?

Večerašnji revanši Lige šampiona na prvi pogled izgledaju kao formalnost, ali. . .

Fudbal 11.04.2018 | 17:00
LŠ: Ronaldo prati Điđija u penziju, šta može Sevilja?
Kada bi mogli, sigurni smo da bi i Real i Juventus najradije odabrali da ne odigraju revanš četvrtfinala Lige šampiona koji je na programu večeras od 20.45. Madriđani su minulog utorka u Torinu, u reprizi prošlogodišnjeg finala opet demonstrirali silu i stekli prednost koju gosti ne bi mogli da anuliraju ni "da su još toliki".

No, pravila su pravila - da ne govorimo o novcu za TV prava - pa će stari rivali morati da trčkaraju po travnjaku "Santijaga Bernabeua". Kažemo "trčkaraju" pošto će ova utakmica biti potpuno drugačija od prve. Izostanak neizvesnosti gotovo sigurno će dovesti do brojnih rotacija. I Realov trener Zinedin Zidan i njegov italijanski kolega Masimilijano Alegri nastojaće da poštede najjače adute i odmore ih za obaveze u domaćim takmičenjima (i u Primeri i u Seriji A iduće nedelje igra se vanredno kolo).

Ipak, sumnjamo da će i "drugopozivci" da se naprežu, pogotovu Juventusovi jer se Stara dama već preorijentisala na odbranu Skudeta i nije joj u interesu da u završnicu trke sa Napolijem uđe sa istrošenim i povređenim ili rovitim fudbalerima.

I u takvoj situaciji Galaktikosi bi trebalo da budu favoriti, iz prostog razloga što su njihove rezerve kvalitetnije od protivničkih. Međutim, nerešen rezultat uz GG (mora da se razmišlja i o gledaocima) deluje nam najizglednije. Real nema potrebu da treći put zaredom ponizi Juve (naročito ako planira da se u narednom prelaznom roku nađe sa njim za pregovaračkim stolom), što ne bi bilo ni korektno posle ovacija koje je maestralni Kristijano Ronaldo dobio od navijača Zebri za onaj gol "makazicama". A i ne bi bilo lepo da se legendarni Đanluiđi Bufon oprosti porazom od jedinog takmičenja koje nije osvojio.

REAL MADRID - JUVENTUS (20.45, Arena Sport 3)

Stadion: Santijago Bernabeu
Kapacitet: 81.000. 
Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

REAL MADRID (4-3-3): Navas - Karvahal, Kazemiro, Varan, Marselo - Kovačić, Modrić, Kros - Isko, Ronaldo, Benzema. 

JUVENTUS (4-3-3): Bufon - De Šiljo, Benatija, Kjelini, Aleks Sandro - Kedira, Pjanić, Matuidi - Kvadrado, Iguain, Daglas Kosta. 

U drugom revanšu polufinala Bajern u istom terminu dočekuje Sevilju. I da nije utakmica od proteklog vikenda Bavarci bi u revanš meč sa Seviljom ušli kao apsolutni favoriti, ali ono što se događalo u subotu samo je „podebljalo“ tu ulogu Bavaraca. 

Sevilja, kojoj polako izmiče Evropa, doživela je baš težak poraz na gostovanju u Vigu (0:4), dok je nemački velikan s drugim timom protutnjao komšijskim Augzburgom i overio 28. titulu prvaka Nemačke. Biće dovoljno da se objasni s kakvim resursima samopouzdanja svojih fudbalera raspolažu Vinčenco Montela i Jup Hajnkes pred ovaj meč...

Otkako se vratio na klupu Bajerna Hajnkes je dobio sve utakmice u Ligi šampiona i Bavarci s njim nemilosrdno gaze ka novom finalu. Sevilja je svoju munciju ispucala protiv Mančester Junajteda u osmini finala, onda se hrabro isprsila pred Nemcima prošle nedelje - i nije imala sreće da bar ostane neporažena - a večeras će, gotovo je izvesno, časno poginuti. 

Jup Hajnkes je odmorio gotovo sve ključne igrače u Augzburgu. Na terenu nije bilo Levandovskog, Milera, Humelsa, Alkantare, Riberija, Alabe, Havija Martineza... Svi oni udariće iz sve snage po Sevilji, koja je, uzgred rečeno, ove sezone baš tanka u gostima, gde je primila po četiri komada od Selte i Valensije, a čak po pet od Real Madrida i moskovskog Spartaka. 

Kako se približava kraj sezone Bavarska mašina radi na sve većem broju obrtaja. Pre dve nedelje šest komada Dortmundu, pre toga šesticu je „popio“ i Hamburger, pa Bešiktaš pet. „Četvorke“ je teško izbrojati...

BAJERN - SEVILJA (20.45, RTS 1)

Stadion: Alijanc Arena
Kapacitet: 75.000 
Sudija: Vilijem Kolum (Škotska)

BAJERN (4-2-3-1): Ulrajh - Kimih, Humels, Boateng, Bernat - Martinez, Tijago - Miler, Hames, Riberi - Levandovski.

SEVILJA (4-3-3): Sorija - Navas, Lengle, Merkado, Eskudero - N'Zonzi, Banega, Vaskez - Sarabija, Sandro, Murijel.

LIGA ŠAMPIONA - 1/4 FINALE (revanši)

Sreda:
20.45: Bajern - Sevilja - prvi meč 2:1
20.45: Real Madrid - Juventus - prvi meč 3:0

Utorak:

Mančester Siti - Liverpul 1:2 (1:0) - prvi meč 0:3
Roma - Barselona 3:0 (1:0) - prvi meč 1:4

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar