Рукометни свијет се опростио од Бранислава Покрајца...

У просторијама РСС у Београду одржана је комеморација преминулој легенди српског, југословенског и светског рукомета - професору Браниславу Покрајцу.

Остали спортови 11.04.2018 | 16:30
Рукометни свијет се опростио од Бранислава Покрајца...
У присуству породице Покрајац, бираним речима од човека који је у својој спортској каријери достигао врх освојивши олимпијско злато и као играч (Минхен 1972) и као тренер (Лос Анђелес 1984), опростили су се његови саиграчи, колеге, ученици и поштоваоци из читавог региона.

Испред Рукометног савеза Србије, професор Војислав Андрић, подсетио је на све успехе Бранислава Покрајца на рукометном терену, али и у едукацији генерација рукометаша, као и модернизацији целокупног нашег спорта. 

"Надам се да ће нека улица, нека школа, понети име Бранислава Покрајца. Да се о њему сними филм, напише нека књига. Сигуран сам да тренажни центар РСС који се гради у Моионици може с поносом понети име Бранислава Покрајца, који је о једном таквом пункту за селектирање, квалитетан и континуиран стручни рад годинама сањао. Верујем да тај центар може бити досањан сан једног великог рукометног мајстора. Драги Крајо, нека те анђели чувају". 

Испред минхенске златне олимпијске генерације, коју су представљали и Зоран Живковић, Абас Арсланагић и други, од пријатеља се опростио капитен Хрвоје Цвеба Хорват. 

"У име свих играча и тренера ту сам да се опростим од нашег Краје. Краја је био велики спортиста, припадао је самом врху светског рукомета. Контраш изузетног квалитета, елегантан као газела, брз као гепард, небеског скока, страх и трепет за све светске голмане. С тим својим квалитетима био је претеча данашњег рукомета где доминирају трка и брзина. Рукомет је био и остао његов живот након дипломирања и стицања звања професора рукомета. Као тренер је направио изузетну каријеру која је кулминирала освајањем златне медаље у Лос Анђелесу. Као инструктор ИХФ држао је семинаре широм света где је увек био радо виђен гост. Изван терена, Краја је био поуздан пријатељ, дисциплинован, уз сву своју величину, једноставан, одан, брижан отац и супруг. На нашу велику жалост, та брзина која га је красила као играча, сада нам га је пребрзо узела. Почивај у миру, пријатељу". 

Професор Бранислав Покрајац сахрањен је у Алеји великана на Новом гробљу у Београду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар