Роси: Маркез уништава наш спорт!

Некадашњи Мото ГП шампион оптужио је актуелног власника титуле да на стази не поштује своје противнике.

Остали спортови 12.04.2018 | 08:30
Роси: Маркез уништава наш спорт!
Валентино Роси критиковао је ривала Марка Маркеза због опасне вожње и оптужио га својим понашањем на стази "уништава мотоспорт".

Маркез је на другој овосезонској трци, воженој у Аргентини, већ направио пар инцидената, пре него што је при покушају претицања избацио Росија са стазе и срушио га са мотора.

Касније је Шпанац - освајач четири титуле у претходних пет сезона - покушао да разговара са Италијаном и извини му се, али му људи из штаба Јамахе нису то дозволили.

"Ја сам добро, али ово је веома лоша ситуација. Један инцидент може да се догоди свакоме. Можете да погрешите при кочењу, можете да додирнете другог возача, али он је правио инциденте од петка ујутру, па надаље", пожалио се Роси, иначе седмоструки Мото ГП првак.

Популарни "Доктор" истакао је да се таквим начином вожње подиже ниво опасности за све учеснике трке.

"Када би сви возили тако, овај спорт би постао врло опасан и завршило би се на лош начин. Рекао сам директору трке да морају да преузму одговорност и ураде нешто. Плашим се када сам на стази са Маркезом. На овај начин он уништава наш спорт, јер када возите брзином од 300 километара на сат, морате да имате поштовања за ваше ривале", додао је Роси.

Маркез је трку у Аргентини завршио на 18. месту, пошто му је због овог инцидента додато 30 секунди, док је Роси био 19.

Победник трке и Маркезов колега из Хонде, Британац Кал Крачлоу, води у генералном пласману са 38 бодова, а прати га Италијан Андреа Довициозо (Дукати) са 35.

Маркез је пети са 20 бодова, док Роси са 16 заузима осмо место.

Следеће надметање најбржих двоточкаша заказано је за 22. април у Остину (САД).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар