Rosi: Markez uništava naš sport!

Nekadašnji Moto GP šampion optužio je aktuelnog vlasnika titule da na stazi ne poštuje svoje protivnike.

Ostali sportovi 12.04.2018 | 08:30
Rosi: Markez uništava naš sport!
Valentino Rosi kritikovao je rivala Marka Markeza zbog opasne vožnje i optužio ga svojim ponašanjem na stazi "uništava motosport".

Markez je na drugoj ovosezonskoj trci, voženoj u Argentini, već napravio par incidenata, pre nego što je pri pokušaju preticanja izbacio Rosija sa staze i srušio ga sa motora.

Kasnije je Španac - osvajač četiri titule u prethodnih pet sezona - pokušao da razgovara sa Italijanom i izvini mu se, ali mu ljudi iz štaba Jamahe nisu to dozvolili.

"Ja sam dobro, ali ovo je veoma loša situacija. Jedan incident može da se dogodi svakome. Možete da pogrešite pri kočenju, možete da dodirnete drugog vozača, ali on je pravio incidente od petka ujutru, pa nadalje", požalio se Rosi, inače sedmostruki Moto GP prvak.

Popularni "Doktor" istakao je da se takvim načinom vožnje podiže nivo opasnosti za sve učesnike trke.

"Kada bi svi vozili tako, ovaj sport bi postao vrlo opasan i završilo bi se na loš način. Rekao sam direktoru trke da moraju da preuzmu odgovornost i urade nešto. Plašim se kada sam na stazi sa Markezom. Na ovaj način on uništava naš sport, jer kada vozite brzinom od 300 kilometara na sat, morate da imate poštovanja za vaše rivale", dodao je Rosi.

Markez je trku u Argentini završio na 18. mestu, pošto mu je zbog ovog incidenta dodato 30 sekundi, dok je Rosi bio 19.

Pobednik trke i Markezov kolega iz Honde, Britanac Kal Kračlou, vodi u generalnom plasmanu sa 38 bodova, a prati ga Italijan Andrea Doviciozo (Dukati) sa 35.

Markez je peti sa 20 bodova, dok Rosi sa 16 zauzima osmo mesto.

Sledeće nadmetanje najbržih dvotočkaša zakazano je za 22. april u Ostinu (SAD).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar