ПЛ: Узалуд мајсторије Миливојевића и Захе...

Страшан гол Миливојевића, Лука јури српски рекорд Премијер лиге! Српски интернационалац Лука Миливојевић дао је невероватан гол за Кристал Палас из слободног ударца у 47. минуту против Борнмута.  Сјајани голови репрезентативаца Србије и Обале Слоноваче пали у други план због лоше игре одбране.  Ериксен за тријумф Певаца, Палас у финишу прокоцкао бодове! Фудбалери Тотенхема победили су Стоук у 33. колу Премијер лиге са 2:1, док је Кристал Палас Луке Миливојевића испустио победу над Борнмутом у финишу меча.  Ериксен води Певце ка Лиги шампиона! Тотенхем славио у Стоуку (2:1), важне победе Барнлија и Њукасла.

Фудбал 07.04.2018 | 19:20
ПЛ: Узалуд мајсторије Миливојевића и Захе...
Миливојевић је постао тек други Србин у Премијер иги са десет и више голова у једној сезони, а некадашњи везиста Црвене звезде ће до краја покушати да стигне рекорд Саве Милошевића.

Милошевић је у сезони 1995/1996 постигао 12 голова за Астон Вилу и Миливојевић ће имати још пет утакмица после Борнмута да тај рекорд обори.

Асмир Беговић је на голу Борнмута био као "мачка", скидао је и зицере Кристал Паласу, па је шут Миливојевића морао да буде изузетно прецизан. 

Такав је и био, па босанско-херцеговачки голман није могао ништа. Лопта је летела око 25 метара, прешла је преко зида и погодила мрежу за 1:0. 

Српски везиста се ове сезоне специјализовао као извођач пенала у дресу Кристал Паласа, али је показао да су ми и слободни ударци јача страна.

Ериксен за тријумф Певаца, Палас у финишу прокоцкао бодове! Фудбалери Тотенхема победили су Стоук у 33. колу Премијер лиге са 2:1, док је Кристал Палас Луке Миливојевића испустио победу над Борнмутом у финишу меча.

Тотенхем је победом успео да се учврсти на четвртом месту испред Челсија, али и да држи корак за Ливерпулом и Манчестер јунајтедом испред себе.

"Певци" су повели голом Кристијана Ериксена после акције као на малом фудбалу у 52. минуту. Деле Али је истрчао на бок, вратио по земљи кратак пас у казнени простор и Ериксен је погодио.

Дијуф успева да поравна пет минута касније. Шаћири је послао дугу лопту у средину, голман Тотенхема Уго Љорис је истрчао и покушао да испуца лопту испред Дијуфа. 

Покушај се претоврио у кикс, а Дијуф је после тога лако погодио мрежу неометан. 

Победу Тотенхему доноси Ериксен јер је код слободног ударца утврђено да Хари Кејн није дирао лопту па је гол приписан Ериксену и то је био његов други на мечу у 63. минуту.

Кристал Палас Луке Миливојевића није успео да победи Борнмут иако је током меча био бољи тим. Асмир Беговић је на голу Борнмута био невероватан и он је један од кључних разлога за реми домаће екипе јер је одбранио неколико добрих шутева Кристал Паласа.

После незанимљивих првих 45 минута, у наставку је виђена агресивнија игра Кристал Паласа, а први гол за Палас постиже Лука Миливојевић из слбодног ударца у 47. минуту.

Борнмут поравнава поготком Мусеа у 65. минуту. Заха успева да врати предност Паласу у 75. минуту баш кад се чинило да ће изгубити лопту јер превише компликује.

Један добар окрет на лопти и још бољи шут оставили су Беговића немоћним по други пут на мечу. Међутим, Кинг у 89. минуту остаје заборављен на другој стативи после корнера и поставља коначан резултат 2:2.

У осталим мечевима дана Брајтон и Хадерсфилд су ремизирали 1:1, истим резултатом је завршен и меч ВБА - Свонси. Њукасл је победио Лестер са 2:1, а са 2:1 је и Барнли био бољи од Вотфорда.

Лука Миливојевић игра сјајно у последње време, али не може сам да сачува Кристал Палас у Премијер лиги. Мало му је и помоћ Вилфреда Захе, када саиграчи из одбране не раде добро свој посао...

Поменути тандем постигао је два сјајна гола против Борнмута у гостима, али то није било довољно за победу. Домаћин је два пута успео да стигне до изједначења, за коначних 2:2.

После првог дела без голова, серију је отворио Миливојевић сјајним ударцем из "слободњака" у 47. минуту. 

Везиста Кристал Паласа је тако постао први српски фудбалер ове сезоне који је стигао до 10 голова у "Лигама петице".

На 1:1 изједначио је Мусе у 65, али је Заха у 75. - после сјајног дриблинга и ударца са ивице казненог простора, додуше уз срећу да лопта закачи противничког играча - поново донео предност Кристал Паласу. Домаћин је, ипак, избегао пораз захваљујући лошој реакцији одбране гостију после корнера у 89. минуту. Прецизан је био Кинг.

Овим ремијем Кристал Палас је остао у незавидном положају, пошто Саутемптон са две утакмице мање има шансу да престигне клуб из Лондонда и гурне га у зону испадања. Тренутна разлика је само три бода.

Занимљиво, у шест утакмица 33. кола играних у суботу од 16 часова није било ниједне победе домаћег тима. Гости су славили три пута, а три утакмице завршене су ремијима.

Најзначајнија је победа Тотенхема у Стоуку, којом су играчи улепшали јубилеј свог тренера Маурисија Покетина. Аргентинац је 200. пут седео на клупи у премијерлигашкој утакмици, а тренутни учинак му је 103 победе, 53 ремија и 44 пораза.

Да задовољан напусти терен потрудили су се Ериксен и Кејн који су донели победу 2:1 против Стоука.

После ремија Ливерпула у градском дербију са Евертоном, Тотенхем се овом победом изједначио са "Редсима" на трећем месту, а има утакмицу мање.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 33. коло

Евертон - Ливерпул 0:0

Борнмут - Кристал Палас 2:2 (0:0)
/Мусе 65, Кинг 89 - Миливојевић 47, Заха 75/

Брајтон - Хадерсфилд 1:1 (1:0)
/Марч 30 - Муни 33/

Лестер - Њукасл 1:2 (0:1)
/Варди 84 - Шелви 18, Перез 75/

Стоук - Тотенхем 1:2 (0:0)
/Дијуф 57 - Ериксен 52, Кејн 63/

Вотфорд - Барнли 1:2 (0:0)
/Переира 61 - Воукс 70, Корк 73/

ВБА - Свонси 1:1 (0:0)
/Родригез 54 - Абрахам 75/

Манчестер сити - Манчестер јунајтед 18.30

недеља

Арсенал - Саутемптон 15.15
Челси - Вест Хем 17.30

ТАБЕЛА: Сити (-2) 84, Јунајтед (-2) 68, Ливерпул 67, Тотенхем (-1) 67, Челси (-2) 56, Арсенал (-2) 51, Барнли (-1) 49, Лестер (-1) 43, Евертон 41, Борнмут 38, Њукасл (-1) 38, Вотфорд 37, Брајтон (-1) 35, Вест Хем (-2) 33, Свонси (-1) 32, Хадерсфил 32, Кристал Палас 31, Саутемптон (-2) 28, Стоук 27, ВБА 21.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар