PL: Uzalud majstorije Milivojevića i Zahe...

Strašan gol Milivojevića, Luka juri srpski rekord Premijer lige! Srpski internacionalac Luka Milivojević dao je neverovatan gol za Kristal Palas iz slobodnog udarca u 47. minutu protiv Bornmuta.  Sjajani golovi reprezentativaca Srbije i Obale Slonovače pali u drugi plan zbog loše igre odbrane.  Eriksen za trijumf Pevaca, Palas u finišu prokockao bodove! Fudbaleri Totenhema pobedili su Stouk u 33. kolu Premijer lige sa 2:1, dok je Kristal Palas Luke Milivojevića ispustio pobedu nad Bornmutom u finišu meča.  Eriksen vodi Pevce ka Ligi šampiona! Totenhem slavio u Stouku (2:1), važne pobede Barnlija i Njukasla.

Fudbal 07.04.2018 | 19:20
PL: Uzalud majstorije Milivojevića i Zahe...
Milivojević je postao tek drugi Srbin u Premijer igi sa deset i više golova u jednoj sezoni, a nekadašnji vezista Crvene zvezde će do kraja pokušati da stigne rekord Save Miloševića.

Milošević je u sezoni 1995/1996 postigao 12 golova za Aston Vilu i Milivojević će imati još pet utakmica posle Bornmuta da taj rekord obori.

Asmir Begović je na golu Bornmuta bio kao "mačka", skidao je i zicere Kristal Palasu, pa je šut Milivojevića morao da bude izuzetno precizan. 

Takav je i bio, pa bosansko-hercegovački golman nije mogao ništa. Lopta je letela oko 25 metara, prešla je preko zida i pogodila mrežu za 1:0. 

Srpski vezista se ove sezone specijalizovao kao izvođač penala u dresu Kristal Palasa, ali je pokazao da su mi i slobodni udarci jača strana.

Eriksen za trijumf Pevaca, Palas u finišu prokockao bodove! Fudbaleri Totenhema pobedili su Stouk u 33. kolu Premijer lige sa 2:1, dok je Kristal Palas Luke Milivojevića ispustio pobedu nad Bornmutom u finišu meča.

Totenhem je pobedom uspeo da se učvrsti na četvrtom mestu ispred Čelsija, ali i da drži korak za Liverpulom i Mančester junajtedom ispred sebe.

"Pevci" su poveli golom Kristijana Eriksena posle akcije kao na malom fudbalu u 52. minutu. Dele Ali je istrčao na bok, vratio po zemlji kratak pas u kazneni prostor i Eriksen je pogodio.

Dijuf uspeva da poravna pet minuta kasnije. Šaćiri je poslao dugu loptu u sredinu, golman Totenhema Ugo Ljoris je istrčao i pokušao da ispuca loptu ispred Dijufa. 

Pokušaj se pretovrio u kiks, a Dijuf je posle toga lako pogodio mrežu neometan. 

Pobedu Totenhemu donosi Eriksen jer je kod slobodnog udarca utvrđeno da Hari Kejn nije dirao loptu pa je gol pripisan Eriksenu i to je bio njegov drugi na meču u 63. minutu.

Kristal Palas Luke Milivojevića nije uspeo da pobedi Bornmut iako je tokom meča bio bolji tim. Asmir Begović je na golu Bornmuta bio neverovatan i on je jedan od ključnih razloga za remi domaće ekipe jer je odbranio nekoliko dobrih šuteva Kristal Palasa.

Posle nezanimljivih prvih 45 minuta, u nastavku je viđena agresivnija igra Kristal Palasa, a prvi gol za Palas postiže Luka Milivojević iz slbodnog udarca u 47. minutu.

Bornmut poravnava pogotkom Musea u 65. minutu. Zaha uspeva da vrati prednost Palasu u 75. minutu baš kad se činilo da će izgubiti loptu jer previše komplikuje.

Jedan dobar okret na lopti i još bolji šut ostavili su Begovića nemoćnim po drugi put na meču. Međutim, King u 89. minutu ostaje zaboravljen na drugoj stativi posle kornera i postavlja konačan rezultat 2:2.

U ostalim mečevima dana Brajton i Hadersfild su remizirali 1:1, istim rezultatom je završen i meč VBA - Svonsi. Njukasl je pobedio Lester sa 2:1, a sa 2:1 je i Barnli bio bolji od Votforda.

Luka Milivojević igra sjajno u poslednje vreme, ali ne može sam da sačuva Kristal Palas u Premijer ligi. Malo mu je i pomoć Vilfreda Zahe, kada saigrači iz odbrane ne rade dobro svoj posao...

Pomenuti tandem postigao je dva sjajna gola protiv Bornmuta u gostima, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Domaćin je dva puta uspeo da stigne do izjednačenja, za konačnih 2:2.

Posle prvog dela bez golova, seriju je otvorio Milivojević sjajnim udarcem iz "slobodnjaka" u 47. minutu. 

Vezista Kristal Palasa je tako postao prvi srpski fudbaler ove sezone koji je stigao do 10 golova u "Ligama petice".

Na 1:1 izjednačio je Muse u 65, ali je Zaha u 75. - posle sjajnog driblinga i udarca sa ivice kaznenog prostora, doduše uz sreću da lopta zakači protivničkog igrača - ponovo doneo prednost Kristal Palasu. Domaćin je, ipak, izbegao poraz zahvaljujući lošoj reakciji odbrane gostiju posle kornera u 89. minutu. Precizan je bio King.

Ovim remijem Kristal Palas je ostao u nezavidnom položaju, pošto Sautempton sa dve utakmice manje ima šansu da prestigne klub iz Londonda i gurne ga u zonu ispadanja. Trenutna razlika je samo tri boda.

Zanimljivo, u šest utakmica 33. kola igranih u subotu od 16 časova nije bilo nijedne pobede domaćeg tima. Gosti su slavili tri puta, a tri utakmice završene su remijima.

Najznačajnija je pobeda Totenhema u Stouku, kojom su igrači ulepšali jubilej svog trenera Maurisija Poketina. Argentinac je 200. put sedeo na klupi u premijerligaškoj utakmici, a trenutni učinak mu je 103 pobede, 53 remija i 44 poraza.

Da zadovoljan napusti teren potrudili su se Eriksen i Kejn koji su doneli pobedu 2:1 protiv Stouka.

Posle remija Liverpula u gradskom derbiju sa Evertonom, Totenhem se ovom pobedom izjednačio sa "Redsima" na trećem mestu, a ima utakmicu manje.

PREMIJER LIGA, 33. kolo

Everton - Liverpul 0:0

Bornmut - Kristal Palas 2:2 (0:0)
/Muse 65, King 89 - Milivojević 47, Zaha 75/

Brajton - Hadersfild 1:1 (1:0)
/Marč 30 - Muni 33/

Lester - Njukasl 1:2 (0:1)
/Vardi 84 - Šelvi 18, Perez 75/

Stouk - Totenhem 1:2 (0:0)
/Dijuf 57 - Eriksen 52, Kejn 63/

Votford - Barnli 1:2 (0:0)
/Pereira 61 - Vouks 70, Kork 73/

VBA - Svonsi 1:1 (0:0)
/Rodrigez 54 - Abraham 75/

Mančester siti - Mančester junajted 18.30

nedelja

Arsenal - Sautempton 15.15
Čelsi - Vest Hem 17.30

TABELA: Siti (-2) 84, Junajted (-2) 68, Liverpul 67, Totenhem (-1) 67, Čelsi (-2) 56, Arsenal (-2) 51, Barnli (-1) 49, Lester (-1) 43, Everton 41, Bornmut 38, Njukasl (-1) 38, Votford 37, Brajton (-1) 35, Vest Hem (-2) 33, Svonsi (-1) 32, Hadersfil 32, Kristal Palas 31, Sautempton (-2) 28, Stouk 27, VBA 21.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar