ИТА: Три бода за Јуве - Коста и Дибала као Дел Пјеро!

Два пенала за Јувентус и хет-трик Дибале, "Дама" побегла Наполију! Фудбалери Јувентуса победили су Беневенто са 4:2 у 31. колу италијанске Серије А.  Тешку побједу Јувентуса на стадиону "Ћиро Вигорито" уљепшали мајстори из Аргентине и Бразила.  Још им се привиђа Роналдо: Дибала и судија извукли Јуве у Беневенту! Стара дама победила са 4:2, Аргентинац два пута погодио са беле тачке, сјајан погодак Дагласа Косте.

Фудбал 07.04.2018 | 19:00
ИТА: Три бода за Јуве - Коста и Дибала као Дел Пјеро!
Јувентус је славио захваљујући хет-трику Паула Дибале и голу Дагласа Косте, а Аргентинац је два од три гола дао са беле тачке.

Дијабате је био двоструки стрелац за најлошији тим италијанског шампионата. Алекс Сандро је у 16. минуту пребацио лопту са леве на супротну страну, Квадрадо је одложио за Дибалу који је прецизним ударцем погодио угао гола за 1:0.

Беневенто се показао као озбиљан ривал па је Дијабате већ у 24. минуту искористио додавање Гиљермеа и са три метра спровео лопту у мрежу за 1:1. 

Беневенту је мало фалило да на паузу оде тим резултатом, али онда Берат Ђимсити руши Миралема Пјанића, а Фабрицио Пасква свира пенал у надокнади првог дела игре. 

Дибала је био сигуран и "Стара дама" је поново повела. Беневенто се још једном вратио у игру почетком другог полувремена. Дијабате је још једном био на правом месту у 51. минуту, овог пута после корнера и вратио је свој тим у егал 2:2. 

Седамдесет четврти минут, Игуаин пада у казненом простору после сумњивог дуела са Бенитом Виолом и судија је по други пут свирао пенал за Јувентус. 

Опет је сигуран био Дибала. Даглас Коста је победу само потврдио у 82. минуту фантастичним голом левицом. 

Јувентус после ове победе остаје на челу Серије А са 81 бодом, седам више од другопласираног Наполија. Беневенто је последњи са 13 бодова.

Беневенто се није дуго задржао у Серији А, али је барем "мушки погинуо".

У два дуела са славним Јувентусом, дебитант у најјачем рангу италијанског фудбала прописно је намучио фаворизованог ривала.

Прво је у Торину водио од 19. до 57. минута, а ове суботе на домаћем терену два пута су жуто-црвени стизали до изједначења, али нису имали снаге за изненађење.

У сјајној представи "фењераша" Шеик Диабате је постигао два гола и био би херој да на другој страни није био "инспирисани" Паоло Дибала који је најновијем члану Серије Б "спаковао" хет-трик:

БЕНЕВЕНТО - ЈУВЕНТУС 2:4 (1:2)!

Иако их на табели дијели чак 65 бодова тако није изгледало на терену. Фењераш је држао Јуве у "егалу" до 16. минута када је мало "магије" просуо Паоло Дибала и подсјетио на славног Алесандра Дел Пјера којем су овакве "кифле", али само са супротне стране, биле заштитни знак.

Данас жилави Беневенто је узвратио осам минута касније.

Војчех Шћешњи је феноменално одбранио удрац Филипа Ђуричића, али до одбијанца је први стигао Шеик Диабате и поравнао резултат.

"Бјанконери" су у наставку имали велику прилилику коју је пропустио Хуан Квардадо, а Марио Манџукић је успио да убаци лопту у мрежу, али уз помоћ руке па је гол поништен. Хрват је, престрого, "награђен" и жутим картоном.

Јуве је ипак успио да до краја првог дијела дође до вођства.

Берат Ђимши је у шеснаестерцу оборио Миралема Пјанића, судија Фабрицио Паска првенствено је одмахнуо руком, али је након интервенције ВАР погледао спорну ситуацију у покзао на бијелу тачку са које је Паоло Дибала био сигуран за свој 20. гол у сезони.

На старту другог дијела "хладан туш" за екипу Макса Алегрија.

Диабате се ишчупао из захвата Мехдија Бенатије и сјајним ударцем главом послао лопту у даљи угао за 2:2.

Домаћини су неријешен резултат чували преко 20 минута, пропустили прилике да дођу до потпуног преокрета и наравно платили "казну".

Вођство је Јувентусу вратио Дибала из новог једанеастерца, а побједу и омаж славном "Пинтурићију" употпунио Даглас Коста у 82. минуту.

Стара дама је посрнула у Европи против Реала, а клецала је и против Беневента, али су је сјајни Пауло Дибала и не тако сјајни судија Фабрицио Паска подигли, помогли да упише три бода (4:2) и сада има седам бодова више и утакмицу више од другопласираног Наполија.

Јувентус је очигледно још тетура од нокаута против Реала. Ко зна, можда му се и даље привиђа и Кристијано Роналдо и његове маказице. Било како било, Стара дама је одиграла испод очекивања у Беневенту и тренер Масимилијано Алегри свакако неће бити задовољан неким елементима у игри.

Оно чиме може да буде срећан је наступ Паула Дибале који постигао хет-трик, али два гола су била из пенала. Први је био оправдано досуђен у судијској надокнади првог полувремена.

Али о другом ће се сигурно доста причати. Гонзало Игуаин, који је ушао са клупе, пао је преко ноге Николаса Виоле, а судија Фабрицио Паска је чини се престрого показао на белу тачку. Опет је прецизан био Дибала и довео Стару даму у вођству у тренуцима када је деловало да госте већ полако почела да хвата нервоза.

Та ситуација је деловала као хладан туш на до тада храбре и расположене фудбалере Беневента. И као последица такве игре дошао је четврти погодак Јувентуса, а стрелац је био Даглас Коста у 82. минуту.

Отприлике, ту је Стара дама “убила и закључала” утакмицу, а било је јасно да Беневенто више нема шансе да се врати у живот, иако је заиста био равноправан у већем делу дуела.

Особа коју ће одбрана Јувентуса и Алегри добро запамтити свакако је Шеик Дијабате који је са два поготка озбиљно намучио актуелног шампиона и показао још једном да итекако постоје пукотине у одбрани.

Нападач из Малија изашао је из игре у 70. минуту, тако да је то била једна брига мање за одбрану црно-белих.

СЕРИЈА А - 31. КОЛО:

Беневенто - Јувентус 2:4 (1:2)
/Диабате 24, 51 - Дибала 16, пен. 45+2, пен. 74, Коста 82/

Рома - Фиорентина 18.00
СПАЛ - Аталанта
Сампдориа - Ђенова 20.45

у недјељу

Торино - Интер 12.30
Кротоне - Болоња 15.00
Наполи - Кјево
Верона - Каљари
Удинезе - Лацио 18.00
Милан - Сасуоло 20.45

ТАБЕЛА: Јувентус 81 (+1), Наполи 74, Рома 60, Интер 59, Лацио 57, Милан 51, Аталанта 47, Фиорентина 47, Сампдорија 47, Торино 42, Болоња 35, Ђенова 34, Удинезе 33, Каљари 29, Кјево 29, Сасуоло 29, Спал 26, Кротоне 24, Верона 22, Беневенто 13 (+1).

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар