ITA: Tri boda za Juve - Kosta i Dibala kao Del Pjero!

Dva penala za Juventus i het-trik Dibale, "Dama" pobegla Napoliju! Fudbaleri Juventusa pobedili su Benevento sa 4:2 u 31. kolu italijanske Serije A.  Tešku pobjedu Juventusa na stadionu "Ćiro Vigorito" uljepšali majstori iz Argentine i Brazila.  Još im se priviđa Ronaldo: Dibala i sudija izvukli Juve u Beneventu! Stara dama pobedila sa 4:2, Argentinac dva puta pogodio sa bele tačke, sjajan pogodak Daglasa Koste.

Fudbal 07.04.2018 | 19:00
ITA: Tri boda za Juve - Kosta i Dibala kao Del Pjero!
Juventus je slavio zahvaljujući het-triku Paula Dibale i golu Daglasa Koste, a Argentinac je dva od tri gola dao sa bele tačke.

Dijabate je bio dvostruki strelac za najlošiji tim italijanskog šampionata. Aleks Sandro je u 16. minutu prebacio loptu sa leve na suprotnu stranu, Kvadrado je odložio za Dibalu koji je preciznim udarcem pogodio ugao gola za 1:0.

Benevento se pokazao kao ozbiljan rival pa je Dijabate već u 24. minutu iskoristio dodavanje Giljermea i sa tri metra sproveo loptu u mrežu za 1:1. 

Beneventu je malo falilo da na pauzu ode tim rezultatom, ali onda Berat Đimsiti ruši Miralema Pjanića, a Fabricio Paskva svira penal u nadoknadi prvog dela igre. 

Dibala je bio siguran i "Stara dama" je ponovo povela. Benevento se još jednom vratio u igru početkom drugog poluvremena. Dijabate je još jednom bio na pravom mestu u 51. minutu, ovog puta posle kornera i vratio je svoj tim u egal 2:2. 

Sedamdeset četvrti minut, Iguain pada u kaznenom prostoru posle sumnjivog duela sa Benitom Violom i sudija je po drugi put svirao penal za Juventus. 

Opet je siguran bio Dibala. Daglas Kosta je pobedu samo potvrdio u 82. minutu fantastičnim golom levicom. 

Juventus posle ove pobede ostaje na čelu Serije A sa 81 bodom, sedam više od drugoplasiranog Napolija. Benevento je poslednji sa 13 bodova.

Benevento se nije dugo zadržao u Seriji A, ali je barem "muški poginuo".

U dva duela sa slavnim Juventusom, debitant u najjačem rangu italijanskog fudbala propisno je namučio favorizovanog rivala.

Prvo je u Torinu vodio od 19. do 57. minuta, a ove subote na domaćem terenu dva puta su žuto-crveni stizali do izjednačenja, ali nisu imali snage za iznenađenje.

U sjajnoj predstavi "fenjeraša" Šeik Diabate je postigao dva gola i bio bi heroj da na drugoj strani nije bio "inspirisani" Paolo Dibala koji je najnovijem članu Serije B "spakovao" het-trik:

BENEVENTO - JUVENTUS 2:4 (1:2)!

Iako ih na tabeli dijeli čak 65 bodova tako nije izgledalo na terenu. Fenjeraš je držao Juve u "egalu" do 16. minuta kada je malo "magije" prosuo Paolo Dibala i podsjetio na slavnog Alesandra Del Pjera kojem su ovakve "kifle", ali samo sa suprotne strane, bile zaštitni znak.

Danas žilavi Benevento je uzvratio osam minuta kasnije.

Vojčeh Šćešnji je fenomenalno odbranio udrac Filipa Đuričića, ali do odbijanca je prvi stigao Šeik Diabate i poravnao rezultat.

"Bjankoneri" su u nastavku imali veliku prililiku koju je propustio Huan Kvardado, a Mario Mandžukić je uspio da ubaci loptu u mrežu, ali uz pomoć ruke pa je gol poništen. Hrvat je, prestrogo, "nagrađen" i žutim kartonom.

Juve je ipak uspio da do kraja prvog dijela dođe do vođstva.

Berat Đimši je u šesnaestercu oborio Miralema Pjanića, sudija Fabricio Paska prvenstveno je odmahnuo rukom, ali je nakon intervencije VAR pogledao spornu situaciju u pokzao na bijelu tačku sa koje je Paolo Dibala bio siguran za svoj 20. gol u sezoni.

Na startu drugog dijela "hladan tuš" za ekipu Maksa Alegrija.

Diabate se iščupao iz zahvata Mehdija Benatije i sjajnim udarcem glavom poslao loptu u dalji ugao za 2:2.

Domaćini su neriješen rezultat čuvali preko 20 minuta, propustili prilike da dođu do potpunog preokreta i naravno platili "kaznu".

Vođstvo je Juventusu vratio Dibala iz novog jedaneasterca, a pobjedu i omaž slavnom "Pinturićiju" upotpunio Daglas Kosta u 82. minutu.

Stara dama je posrnula u Evropi protiv Reala, a klecala je i protiv Beneventa, ali su je sjajni Paulo Dibala i ne tako sjajni sudija Fabricio Paska podigli, pomogli da upiše tri boda (4:2) i sada ima sedam bodova više i utakmicu više od drugoplasiranog Napolija.

Juventus je očigledno još tetura od nokauta protiv Reala. Ko zna, možda mu se i dalje priviđa i Kristijano Ronaldo i njegove makazice. Bilo kako bilo, Stara dama je odigrala ispod očekivanja u Beneventu i trener Masimilijano Alegri svakako neće biti zadovoljan nekim elementima u igri.

Ono čime može da bude srećan je nastup Paula Dibale koji postigao het-trik, ali dva gola su bila iz penala. Prvi je bio opravdano dosuđen u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Ali o drugom će se sigurno dosta pričati. Gonzalo Iguain, koji je ušao sa klupe, pao je preko noge Nikolasa Viole, a sudija Fabricio Paska je čini se prestrogo pokazao na belu tačku. Opet je precizan bio Dibala i doveo Staru damu u vođstvu u trenucima kada je delovalo da goste već polako počela da hvata nervoza.

Ta situacija je delovala kao hladan tuš na do tada hrabre i raspoložene fudbalere Beneventa. I kao posledica takve igre došao je četvrti pogodak Juventusa, a strelac je bio Daglas Kosta u 82. minutu.

Otprilike, tu je Stara dama “ubila i zaključala” utakmicu, a bilo je jasno da Benevento više nema šanse da se vrati u život, iako je zaista bio ravnopravan u većem delu duela.

Osoba koju će odbrana Juventusa i Alegri dobro zapamtiti svakako je Šeik Dijabate koji je sa dva pogotka ozbiljno namučio aktuelnog šampiona i pokazao još jednom da itekako postoje pukotine u odbrani.

Napadač iz Malija izašao je iz igre u 70. minutu, tako da je to bila jedna briga manje za odbranu crno-belih.

SERIJA A - 31. KOLO:

Benevento - Juventus 2:4 (1:2)
/Diabate 24, 51 - Dibala 16, pen. 45+2, pen. 74, Kosta 82/

Roma - Fiorentina 18.00
SPAL - Atalanta
Sampdoria - Đenova 20.45

u nedjelju

Torino - Inter 12.30
Krotone - Bolonja 15.00
Napoli - Kjevo
Verona - Kaljari
Udineze - Lacio 18.00
Milan - Sasuolo 20.45

TABELA: Juventus 81 (+1), Napoli 74, Roma 60, Inter 59, Lacio 57, Milan 51, Atalanta 47, Fiorentina 47, Sampdorija 47, Torino 42, Bolonja 35, Đenova 34, Udineze 33, Kaljari 29, Kjevo 29, Sasuolo 29, Spal 26, Krotone 24, Verona 22, Benevento 13 (+1).

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar