ПЛ: Ливерпул је био фаворит, а Евертон ближи побједи

Досадна нула на Гудисону – Евертон не зна да победи Ливерпул! Фудбалери Ливерпула и Евертона одиграли су без голова у изузетно досадном 231. дербију Мерзисајда.  "Мерсисајд дерби" одигран без много узбуђења. . .  Уместо хард-рока, дечји оркестар Колибри на Гудисону - кога брига за градски дерби, кад у уторак пада Сити? Једна параде Лориса Каријуса и тројица тинејџера на Ливерпуловој клупи…

Фудбал 07.04.2018 | 18:45
ПЛ: Ливерпул је био фаворит, а Евертон ближи побједи
С обзиром да ниједном тиму бодови нису били преко потребни, тако су се играчи и понашали на терену, мада је било повремено ситуације које су могле да донеси гол.

Евертон је у првих 85 минута једном конкретно запретио, Јаник Боласи је фантастично шутирао са око 20 метара средином првог полувремена, али је импресивном парадом свој гол спасао голман Ливерпула Каријус.

С друге стране, Ливерпул је био нешто опаснији ривал, чешће претио, у добрим ситуацијама су се нашли Доминик Соланке и Џејмс Милнер у првом, те Алекс Окслејд-Чемберлен у другом полувремен, али је до било далеко од стопостотних шанси. 

У самој завршници домаћин је имао две сјајне шансе за победу, на коју чека од 2010. године, али су се у завршници обрукали Џенк Тосун и Доминик Калверт-Левин, који су промашили цео гол из идеалних позиција за гол. 

На крају, Евертон је ремизирао после више од два месеца те остао на деветој позицји, а Ливерпул првим ремијем у ПЛ од почетка фебруара остао трећи. 

У следећем колу Ливерпул дочекује Борнмут, док Евертон гостује Свонсију.

Штета, много више очекивали смо од градског дербија, али мало тога виђено је ове суботе на Гудисон парку.

У првој утакмици 33. кола Премијер лиге, Евертон - Ливерпул 0:0.

Гости јесу допутовали без неколико повређених првотимаца (Салах, Матип, Клаван, Чан, Лалана, Гомез), али су после разбијања Манчестер ситија (3:0) у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона били апсолутни фаворит. С друге стране, домаћи играчи су потпуно растерећни ушли у ову утакмицу и очекивали се да би могли да помуте славље градским ривалима...

Осим пар шанси, ипак, ништа више...

У првом полувремену голмани су и морали пар пута добро да се помуче - Пикфорд на шутеве Соланкеа и Милнера, а Кариус на покушај Боласија - док у другом делу утакмице нису имали посла...

Први шут по повратку са одмора виђен је тек у 70. минуту, када је Алекс Окслејд-Чемберлејн запретио ударцем са дистанце, али је лопта отишла далеко од Евертоновог гола.

Домаћи навијачи на гол-шансу својих играча чекали су све до 87. минута, када се Тосун нашао у прилици после одличног продора Волкота, али је лоше захватио лопту главом. Непун минут касније запретио је и Калвер-Левин, међутим, очајно је шутирао са шест-седам метара...

Ливерпул је овим ремијем наставио најуспешнији низ у дуелима са градским ривалом, који сада гласи 17 утакмица без пораза од Евертона (осам победа, девет ремија), од чега 15 у Премијер лиги. Последњи пут када су "карамеле" славиле била је 2010. година (2:0).

Овде није било хард-рока, овде је свирао дечји оркестар колибри. И не мислимо то због тројице тинејџера на клупи Ливерпула колико због успављујућих тонова током 90 минута несадржајног дербија на Гудисону. Евертон - Ливерпул 0:0. Јер је то било једино праведно, пошто комшијски ривали нису показали  много од фудбала.

Изузимајући ту можда уводних 20 минтуа. У 16. је после центаршута Натанијела Клајна близу био Доминик Соланке, али није најбоље захватио лопту па је Џордан Пикфорд спасио Евертон. У 23. узвратио је Евертон. Јаник Боласи се наместио и сјајно заврнуо лопту, а Лорис Каријус извео параду која би се данима вртела по ТВ шпицама да је њен аутор био рецимо Давид Де Хеа.

Све после тога? Таштина празнине. Бар до самог финиша када се, ако ништа друго, поново зачула граја са трибина. Посебно кад је у 87. минуту Џенк Тосун главом тукао поред стативе, а ДоминикКалверт Левин убрзо потом изнад пречке. Почетком другог полувремена неко слеп би помислио да је на сахрани колико је тихо било.

И ако Ливерпул и можемо да оправдамо чињеницом да после оних 3:0 на Енфилду у уторак треба да издржи још 90 минута четвртфиналне борбе са Манчестер Ситијем у Лиги шампиона, за Евертон можемо само да констатују - не знају. Или бар код Сема Алардајса не функционишу као да знају, част ретким изузецима.

Ни Ливерпул се данас није баш прославио. Осећало се у ваздуху да им је реванш са Ситијем у подсвести. Није зато било неколико стандардних првотимаца, Мохамеда Салаха ни на клупи. Тамо је седео Роберто Фирмино. Поред њега Конор Мастерсон, Куртис Џонс и Рафа Камачо. Овај први, штопер из Ирске, био је ту и против Ситија пре неколико дана, али 17-годишњаци Џонс и Камачо су први пут осетили атмосферу са утакмице сениорског тима. Једино ће је они памтити.

Евертон и даље памти 2010. Последњи пут када је добио дерби Ливерпула.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар