Видео: Имамо нови омиљени мотоспорт!

Да ли је реч о видео игри или правој такмичарској вожњи?

Остали спортови 05.04.2018 | 13:30
Видео: Имамо нови омиљени мотоспорт!
Стадиум Супер Труцкс (грубо преведено "стадионски супер пикапи") представља аутомобилско такмичење које долази из САД-а, а вози се, осим у Северној Америци, и у Аустралији и Кини.

Такмичење је основао 2013. године бивши НАСЦАР возач Роби Гордон са идејом да се трке возе на стадионима са овалним пистама широм Америке (отуд и прва реч у називу) уз комбинацију асфалтне и земљане подлоге. Већ наредне године такмичење се шири и на градске стазе.

Највећа атрактивност такмичења лежи у чињеници да су тркачка возила прилично гломазни пикиапови који добар део времена проводе у ваздуху захваљујући "лансирним" рампама. Управо због ове чињенице, у првом тренутку многи помисле да је реч о видео игри, а не правим тркама.

Возила су тешка 1300 килограма и испод каросерије од фибергласа имају челични "рам" и Шевролет ЛС В8 моторе, који развијају 600 коњских снага и могу достићи брзину од респектабилних 230 км/х. Због своје конструкције са високим центром гравитације и веома меканим огибљењем, честа су превртања, а вожња на три точка је уобичајена након сваке оштрије кривине.

Како су сва возила идентична, честа су претицања, што додатно доприноси атрактивности.

Овогодишња сезона је почела крајем јануара у Калифорнији и састоји се од десет трка. Следећи тркачки викенд је од 13. до 15. априла.

Колико је занимљив мотоспорт, најбоље говори овај снимак:



Како се вама свиђа ово лудовање на три, четири точка?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар