"Звезда има десет начина, а ми само један!"

Тренер Морнара Михаило Павићевић на интересантној конференцији говорио о свом тиму, сезони Барана, раду у Кини, (не)останку Дерека Нидама, "буђењу" Немање Врањеша у његовој екипи. . .

Кошарка 03.04.2018 | 16:15
"Звезда има десет начина, а ми само један!"
У пуном "Пиониру", кошаркаши Морнара завршили су своју сезону за памћење.

На паркету Црвене звезде мтс, браниоца титуле, екипа Михаила Павићевића изгубила је у полуфиналној "мајсторици", али с обзиром на све што је пружила у такмичарској 2017/18 и у серији за финале - не може бити незадовољна.

Тренер црногорског тима говорио је на конференцији после утакмице смирено и уз понеки осмех.

"Честитам Звезди на апсолутно заслуженој победи. Дали смо максимум и рекао сам и уочи серије да не зависи од нас, већ од Звезде. То се показало и у ове три утакмице и мислим да немамо за чим да жалимо. Да нам је неко понудио да завршетак сезоне буде у оваквом амбијенту, у 'Пиониру'... Пола мојих играча, можда и више никад у животу нису играли у оваквом амбијенту. То је најлепши могући завршетак сезоне", рекао је после утакмице Михаило Павићевић, тренер Барана.

Победника АБА лиге није хтео да предвиђа.

"Немојте ме то питати, долазим из Црне Горе и не бих то желео. И нисам неки прогнозер, право да вам кажем. Желим у свакој случају добру серију у финалу и мислим да ће бити врло квалитетно".

Потом се обратио свом тиму...

"Желео бих јавно да честитам свим играчима на фантастичној сезони, као и управи на челу са мојим братом који је све ово организовао. Ми морамо да будемо поносни на оно што смо показали ове године, надамо се да ће то бити додатни мотив да следеће године можда направимо и мали искорак. Не заносимо се великим, али хоћемо да Бар буде фини кошаркашки центар, где ће свакоме бити драго да дође да игра, као што је било и у ове две године, колико смо у АБА лиги".

У осврту на утакмицу, Павићевић је говорио сажето.

"Звезда има десет начина да нас добије, а ми имамо само један и ту нема неке превелике дилеме. Ако нам одузмете то, тај шут споља, онда смо у проблему. Имамо такав ростер какав имамо, не волим да се позивам, нити да будем алиби тренер, нећу да причам о буџетима, ми према својим скромним могућностима доводимо играче и тако конципирамо тим".

"Што се тиче атмосфере, она је и награда, али је била и велико оптерећење. Овде падају великани европске кошарке, а не један мали Морнар", додао је Павићевић.

Центар Урош Луковић је ипак заиграо, иако је управо тренер Бара говорио у најави да су веома мале шансе да се бивши центар Партизана нађе на терену.

"Видели сте и сами. Нисам човек који игра неке игре. Урош је имао први тренинг у недељу вече овде, у Пиониру. Изразио је жељу, али видели сте да је месец дана ван тренинга и није могао да помогне".



Потом се опет осврнуо на сезону за нама...

"Када сам рекао на почетку да је жеља плеј-оф, многи су се подсмевали. И кад се то догодило, говорио сам са неким аргументима, јер сам знао какву смо екипу направили, како можемо... Следеће године ћемо пробати да направимо мали искорак, а било би феноменално када бисмо се задржали и на овом нивоу".

Да ли ће он водити тај пројекат?

"Безброј пута сам рекао да сам једини страни тренер који је дао отказ у Кини. Сви тамо желе да оду, зна се због чега по 2.000 тренера сваке године аплицира да тамо добије посао, а ја сам напустио то да бих помогао брату. Мој повратак је због брата, који улаже своја средства, свој огроман труд. Нас двојица смо као један и то је био једини разлог".

Да ли ће Нидам остати и који је био рецепт за повратак Врањеша после лоше сезоне у Будућности?

"Врањеш је веома храбар, има доста шутера који на тренингу не промаши, а нема их на утакмици. То нису шутери. Врањеш је од оних који погађају на утакмици и на предлог Боше Тањевића, који га је водио у репрезентацији, довели смо га јер нам је он рекао да има ту 'жицу'. Дали смо му максималну слободу у игри"

"Што се тиче Нидама, нисам баш око тих послова много укључен, али мислим да је договор на годину дана. Нормално да ћемо покушати да га задржимо ако будемо у могућности, имао је сјајну сезону, имаће понуде и ако буде постојала могућност да га задржимо ми ћемо га задржати", додао је Павићевић, па се уз осмех опростио од новинара:

"Боље да победници сада говоре".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар