"Zvezda ima deset načina, a mi samo jedan!"

Trener Mornara Mihailo Pavićević na interesantnoj konferenciji govorio o svom timu, sezoni Barana, radu u Kini, (ne)ostanku Dereka Nidama, "buđenju" Nemanje Vranješa u njegovoj ekipi. . .

Košarka 03.04.2018 | 16:15
"Zvezda ima deset načina, a mi samo jedan!"
U punom "Pioniru", košarkaši Mornara završili su svoju sezonu za pamćenje.

Na parketu Crvene zvezde mts, branioca titule, ekipa Mihaila Pavićevića izgubila je u polufinalnoj "majstorici", ali s obzirom na sve što je pružila u takmičarskoj 2017/18 i u seriji za finale - ne može biti nezadovoljna.

Trener crnogorskog tima govorio je na konferenciji posle utakmice smireno i uz poneki osmeh.

"Čestitam Zvezdi na apsolutno zasluženoj pobedi. Dali smo maksimum i rekao sam i uoči serije da ne zavisi od nas, već od Zvezde. To se pokazalo i u ove tri utakmice i mislim da nemamo za čim da žalimo. Da nam je neko ponudio da završetak sezone bude u ovakvom ambijentu, u 'Pioniru'... Pola mojih igrača, možda i više nikad u životu nisu igrali u ovakvom ambijentu. To je najlepši mogući završetak sezone", rekao je posle utakmice Mihailo Pavićević, trener Barana.

Pobednika ABA lige nije hteo da predviđa.

"Nemojte me to pitati, dolazim iz Crne Gore i ne bih to želeo. I nisam neki prognozer, pravo da vam kažem. Želim u svakoj slučaju dobru seriju u finalu i mislim da će biti vrlo kvalitetno".

Potom se obratio svom timu...

"Želeo bih javno da čestitam svim igračima na fantastičnoj sezoni, kao i upravi na čelu sa mojim bratom koji je sve ovo organizovao. Mi moramo da budemo ponosni na ono što smo pokazali ove godine, nadamo se da će to biti dodatni motiv da sledeće godine možda napravimo i mali iskorak. Ne zanosimo se velikim, ali hoćemo da Bar bude fini košarkaški centar, gde će svakome biti drago da dođe da igra, kao što je bilo i u ove dve godine, koliko smo u ABA ligi".

U osvrtu na utakmicu, Pavićević je govorio sažeto.

"Zvezda ima deset načina da nas dobije, a mi imamo samo jedan i tu nema neke prevelike dileme. Ako nam oduzmete to, taj šut spolja, onda smo u problemu. Imamo takav roster kakav imamo, ne volim da se pozivam, niti da budem alibi trener, neću da pričam o budžetima, mi prema svojim skromnim mogućnostima dovodimo igrače i tako koncipiramo tim".

"Što se tiče atmosfere, ona je i nagrada, ali je bila i veliko opterećenje. Ovde padaju velikani evropske košarke, a ne jedan mali Mornar", dodao je Pavićević.

Centar Uroš Luković je ipak zaigrao, iako je upravo trener Bara govorio u najavi da su veoma male šanse da se bivši centar Partizana nađe na terenu.

"Videli ste i sami. Nisam čovek koji igra neke igre. Uroš je imao prvi trening u nedelju veče ovde, u Pioniru. Izrazio je želju, ali videli ste da je mesec dana van treninga i nije mogao da pomogne".



Potom se opet osvrnuo na sezonu za nama...

"Kada sam rekao na početku da je želja plej-of, mnogi su se podsmevali. I kad se to dogodilo, govorio sam sa nekim argumentima, jer sam znao kakvu smo ekipu napravili, kako možemo... Sledeće godine ćemo probati da napravimo mali iskorak, a bilo bi fenomenalno kada bismo se zadržali i na ovom nivou".

Da li će on voditi taj projekat?

"Bezbroj puta sam rekao da sam jedini strani trener koji je dao otkaz u Kini. Svi tamo žele da odu, zna se zbog čega po 2.000 trenera svake godine aplicira da tamo dobije posao, a ja sam napustio to da bih pomogao bratu. Moj povratak je zbog brata, koji ulaže svoja sredstva, svoj ogroman trud. Nas dvojica smo kao jedan i to je bio jedini razlog".

Da li će Nidam ostati i koji je bio recept za povratak Vranješa posle loše sezone u Budućnosti?

"Vranješ je veoma hrabar, ima dosta šutera koji na treningu ne promaši, a nema ih na utakmici. To nisu šuteri. Vranješ je od onih koji pogađaju na utakmici i na predlog Boše Tanjevića, koji ga je vodio u reprezentaciji, doveli smo ga jer nam je on rekao da ima tu 'žicu'. Dali smo mu maksimalnu slobodu u igri"

"Što se tiče Nidama, nisam baš oko tih poslova mnogo uključen, ali mislim da je dogovor na godinu dana. Normalno da ćemo pokušati da ga zadržimo ako budemo u mogućnosti, imao je sjajnu sezonu, imaće ponude i ako bude postojala mogućnost da ga zadržimo mi ćemo ga zadržati", dodao je Pavićević, pa se uz osmeh oprostio od novinara:

"Bolje da pobednici sada govore".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar