А скоро су га вратили у Реал...!

Џејмс Родригез био разочаравајуће лош док је клуб водио Карло Анћелоти.  Хамесов трансфер из Реала у Бајерн - 55. 000. 000 евра! Реал на губитку од 20. 000. 000 евра.

Фудбал 04.04.2018 | 12:00
А скоро су га вратили у Реал...!
Слаба издања Џејмса Родригеза док је Бајерн водио Карло Анћелоти довела су у сумњу читав договор о позајмици са Реал Мадридом, па се у једном тренутку чинило да ће се Колумбијац већ на зиму вратити у престоницу Шпаније.

Ипак, смена Италијана донела је боље дане и Бајерну и Џејмсу Родригезу.

У последњем мечу против Борусије (6:0) је бриљирао и забележио гол и две асистенције за сат времена на терену, а убрзо је стигла вест и отоме да је то Бајерну било довољно

Шпански "АС" јавља да је баварски гигант одлучио да искористи опцију у уговору о двогодишњој позајмици и већ сад исплати 42 милиона евра Реал Мадриду који ће тако укупно од овог трансфера зарадити 55 милиона евра.

Реал је ипак на губитку јер је у лето 2014. Године Родригеза платио Монаку 75 милиона евра, али пошто се није уклапао у замисли тренера Зидана морали су да га дају "Испод цене".

Родригез је за Бајерн ове сезоне одиграо 28 мечева и уписао 5 голова и 11 асистенција.

Три месеца пре старта летњег прелазног рока управа минхенског Бајерна већ је донела једну велику одлуку - куповина Хамеса Родригеза десиће се много пре истека двогодишње позајмице из мадридског Реала.

После све бољих издања у континуитету Хамес је успео да убеди врхушку дугогодишњег немачког шампиона да је калибар за највише домете, због чега ће се трансакција догодити већ на лето. Према сазнањима мадридског дневника Марка, Бајерн ће на рачун Краљевског клуба уплатити укупно 55.000.000 евра, што у старту значи да је Реал на губитку од 20.000.000 европских новчаница. 

Бајерн ће, наиме, исплатити и даље актуелном европском прваку унапред договорених 42.000.000 евра за потенцијални Хамесов трансфер и ту више нема дискусије, пошто је наводно одлука донета на састанку врха Бајерна.

На поменуту суму треба додати и већ исплаћених 13.000.000 евра за двогодишњу позајмицу која је почела да важи од летос.

Подсетимо, Хамес је у Бајерн дошао као велика жеља Карла Анчелотија, који га је довео и у Реал из Монака за 75.000.000 евра. Каријеру у Минхену Колумбијац је започео уз доста негативних тонова и сумњи пошто је у Реалу био потпуно скрајнут код Зинедина Зидана. Проблем су му представљали и језичка баријера, али и долазак у нову земљу и промена шампионата. Због свих тих баријера, те неких мањих повреда Хамесје пропустио десет утакмица у Бундеслиги. У међувремену се, ипак, издигао и успео да упише пет голова и једанаест асистенција у свим такмичењима и значајно подигне форму у последњих неколико месеци. На почетку му није пријала ни промена тренера у Бајерну, односно долазак Јупа Хејнкеса уместоАнчелотија, али је код старог тренерског вука ипак проиграо. Придобио је поверење навијача, тренера и саиграча, па је сада један од водећих у Бајерну.

Наводно, почетак интензивног учења немачког језика на свакодневном нивоу Хамеса је спасла од тоталног посрнућа у Минхену, због чега је клупска управа чврсто и решила да му се одужи за добре игре последњих месеци.

Хамес би у Бајерну требало да добија 8.000.000 евра годишње, колико је зарађивао и у Реалу. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар