A skoro su ga vratili u Real...!

Džejms Rodrigez bio razočaravajuće loš dok je klub vodio Karlo Anćeloti.  Hamesov transfer iz Reala u Bajern - 55. 000. 000 evra! Real na gubitku od 20. 000. 000 evra.

Fudbal 04.04.2018 | 12:00
A skoro su ga vratili u Real...!
Slaba izdanja Džejmsa Rodrigeza dok je Bajern vodio Karlo Anćeloti dovela su u sumnju čitav dogovor o pozajmici sa Real Madridom, pa se u jednom trenutku činilo da će se Kolumbijac već na zimu vratiti u prestonicu Španije.

Ipak, smena Italijana donela je bolje dane i Bajernu i Džejmsu Rodrigezu.

U poslednjem meču protiv Borusije (6:0) je briljirao i zabeležio gol i dve asistencije za sat vremena na terenu, a ubrzo je stigla vest i otome da je to Bajernu bilo dovoljno

Španski "AS" javlja da je bavarski gigant odlučio da iskoristi opciju u ugovoru o dvogodišnjoj pozajmici i već sad isplati 42 miliona evra Real Madridu koji će tako ukupno od ovog transfera zaraditi 55 miliona evra.

Real je ipak na gubitku jer je u leto 2014. Godine Rodrigeza platio Monaku 75 miliona evra, ali pošto se nije uklapao u zamisli trenera Zidana morali su da ga daju "Ispod cene".

Rodrigez je za Bajern ove sezone odigrao 28 mečeva i upisao 5 golova i 11 asistencija.

Tri meseca pre starta letnjeg prelaznog roka uprava minhenskog Bajerna već je donela jednu veliku odluku - kupovina Hamesa Rodrigeza desiće se mnogo pre isteka dvogodišnje pozajmice iz madridskog Reala.

Posle sve boljih izdanja u kontinuitetu Hames je uspeo da ubedi vrhušku dugogodišnjeg nemačkog šampiona da je kalibar za najviše domete, zbog čega će se transakcija dogoditi već na leto. Prema saznanjima madridskog dnevnika Marka, Bajern će na račun Kraljevskog kluba uplatiti ukupno 55.000.000 evra, što u startu znači da je Real na gubitku od 20.000.000 evropskih novčanica. 

Bajern će, naime, isplatiti i dalje aktuelnom evropskom prvaku unapred dogovorenih 42.000.000 evra za potencijalni Hamesov transfer i tu više nema diskusije, pošto je navodno odluka doneta na sastanku vrha Bajerna.

Na pomenutu sumu treba dodati i već isplaćenih 13.000.000 evra za dvogodišnju pozajmicu koja je počela da važi od letos.

Podsetimo, Hames je u Bajern došao kao velika želja Karla Ančelotija, koji ga je doveo i u Real iz Monaka za 75.000.000 evra. Karijeru u Minhenu Kolumbijac je započeo uz dosta negativnih tonova i sumnji pošto je u Realu bio potpuno skrajnut kod Zinedina Zidana. Problem su mu predstavljali i jezička barijera, ali i dolazak u novu zemlju i promena šampionata. Zbog svih tih barijera, te nekih manjih povreda Hamesje propustio deset utakmica u Bundesligi. U međuvremenu se, ipak, izdigao i uspeo da upiše pet golova i jedanaest asistencija u svim takmičenjima i značajno podigne formu u poslednjih nekoliko meseci. Na početku mu nije prijala ni promena trenera u Bajernu, odnosno dolazak Jupa Hejnkesa umestoAnčelotija, ali je kod starog trenerskog vuka ipak proigrao. Pridobio je poverenje navijača, trenera i saigrača, pa je sada jedan od vodećih u Bajernu.

Navodno, početak intenzivnog učenja nemačkog jezika na svakodnevnom nivou Hamesa je spasla od totalnog posrnuća u Minhenu, zbog čega je klupska uprava čvrsto i rešila da mu se oduži za dobre igre poslednjih meseci.

Hames bi u Bajernu trebalo da dobija 8.000.000 evra godišnje, koliko je zarađivao i u Realu. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar