Како да се ријешите масне косе ?

Најчешћи проблем који жене имају са косом јесте проблем са брзим машћењем темена.

Мода и љепота 02.04.2018 | 15:31
Како да се ријешите масне косе ?
Најчешћи проблем који жене имају са косом јесте проблем са брзим машћењем темена. Чак и када имате суве крајеве и оштећену и фарбану косу, може се десити да вам се теме главе брзо масти.

Ако се и вама чини да је ваша коса већ дан након прања масна, онда се у овом тексту крију мали трикови за решење ваших мука.

Често прање није решење на дуге стазе, и само ће привремено учинити вашу косу живахном. Доносимо вам решење ситуације која вам се сигурно у неком тренутку учинила безизлазном.

Зашто се коса масти? Ова појава зависи од јако пуно фактора, на неке од њих мање висе можемо да утичемо. Битно је да ускладите негу са вашим типом косе, као и да избегавате пречесто чешљање којим ће се масноћа са темене спустити и на остатак косе.

Масна коса може бити и последица поремећаја хормона, стреса или контрацептивних пилула. Оно на шта не можемо да утичемо је коса која се масти услед неповољних временских прилика као што је повишена влажност ваздуха.

Прочитајте још - Зашто коса седи?

Где грешите? Једну од честих грешака правимо већ код самог прања косе. Први корак је бирање адекватне неге за вашу косу.

Морате обратити пажњу да бирате искључиво шампоне и балзаме који су намењени нези масне косе. Они имају састојке који су специјално прилагођени вашем типу косе, тако ћете избећи иритацију коже главе јер садрже мање хемијских једињења.

Ако су вам крајеви косе оштећени, балсам стављајте само на крајеве косе, никако на теме.
Када су у питању додатни производи попут различитих маски и спрејева за заштиту косу, не морате их прескакати.

Пожељно је да бирате оне који су на природној бази, посебно оне које у себи имају додатак цитруса.

Још једна битна ствар коју мало жена зна је да испирање косе врућом водом појачава лучење лојних жлезда. Трудите се да косу перете млаком водом.

Прочитајте још - Како да коса брже расте

Ако имате и лошу навику да косу дирате рукама, гледајте да то коригујете. Често пипкање ће је додатно измастити. Можете се послужити и бабy пудером или сувим шампоном како бисте направили што дужи размак између два прања.

Једном када пронађете производе који пријају вашој коси, све остало ће бити лакше.
Грешке код стилизовања косе такође могу бити један од узрока када је масна коса у питању.

Избегавајте фенирања, а послужите се старим добрим триком са локнама које ће учинити да васа коса изгледа бујније. Шишке такође нису идеална опција, ми вам препоручујемо да косу што чешће склањате са лица и везујете у реп.

Поред локни идеална фризура за вас биће степенасто шишање. Слојеви ће учинити да васа коса изгледа бујније.

Свакако је битно да не очајавате јер ово није проблем који је нерешив.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар