Kako da se riješite masne kose ?

Najčešći problem koji žene imaju sa kosom jeste problem sa brzim mašćenjem temena.

Moda i ljepota 02.04.2018 | 15:31
Kako da se riješite masne kose ?
Najčešći problem koji žene imaju sa kosom jeste problem sa brzim mašćenjem temena. Čak i kada imate suve krajeve i oštećenu i farbanu kosu, može se desiti da vam se teme glave brzo masti.

Ako se i vama čini da je vaša kosa već dan nakon pranja masna, onda se u ovom tekstu kriju mali trikovi za rešenje vaših muka.

Često pranje nije rešenje na duge staze, i samo će privremeno učiniti vašu kosu živahnom. Donosimo vam rešenje situacije koja vam se sigurno u nekom trenutku učinila bezizlaznom.

Zašto se kosa masti? Ova pojava zavisi od jako puno faktora, na neke od njih manje vise možemo da utičemo. Bitno je da uskladite negu sa vašim tipom kose, kao i da izbegavate prečesto češljanje kojim će se masnoća sa temene spustiti i na ostatak kose.

Masna kosa može biti i posledica poremećaja hormona, stresa ili kontraceptivnih pilula. Ono na šta ne možemo da utičemo je kosa koja se masti usled nepovoljnih vremenskih prilika kao što je povišena vlažnost vazduha.

Pročitajte još - Zašto kosa sedi?

Gde grešite? Jednu od čestih grešaka pravimo već kod samog pranja kose. Prvi korak je biranje adekvatne nege za vašu kosu.

Morate obratiti pažnju da birate isključivo šampone i balzame koji su namenjeni nezi masne kose. Oni imaju sastojke koji su specijalno prilagođeni vašem tipu kose, tako ćete izbeći iritaciju kože glave jer sadrže manje hemijskih jedinjenja.

Ako su vam krajevi kose oštećeni, balsam stavljajte samo na krajeve kose, nikako na teme.
Kada su u pitanju dodatni proizvodi poput različitih maski i sprejeva za zaštitu kosu, ne morate ih preskakati.

Poželjno je da birate one koji su na prirodnoj bazi, posebno one koje u sebi imaju dodatak citrusa.

Još jedna bitna stvar koju malo žena zna je da ispiranje kose vrućom vodom pojačava lučenje lojnih žlezda. Trudite se da kosu perete mlakom vodom.

Pročitajte još - Kako da kosa brže raste

Ako imate i lošu naviku da kosu dirate rukama, gledajte da to korigujete. Često pipkanje će je dodatno izmastiti. Možete se poslužiti i baby puderom ili suvim šamponom kako biste napravili što duži razmak između dva pranja.

Jednom kada pronađete proizvode koji prijaju vašoj kosi, sve ostalo će biti lakše.
Greške kod stilizovanja kose takođe mogu biti jedan od uzroka kada je masna kosa u pitanju.

Izbegavajte feniranja, a poslužite se starim dobrim trikom sa loknama koje će učiniti da vasa kosa izgleda bujnije. Šiške takođe nisu idealna opcija, mi vam preporučujemo da kosu što češće sklanjate sa lica i vezujete u rep.

Pored lokni idealna frizura za vas biće stepenasto šišanje. Slojevi će učiniti da vasa kosa izgleda bujnije.

Svakako je bitno da ne očajavate jer ovo nije problem koji je nerešiv.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar