"Било је важних утакмица, а ова је најважнија!"

"И због тог значаја било је важно да онако одиграмо против Реала", каже Душан Алимпијевић у најави "мајсторице" за пласман у финале АБА лиге.

Кошарка 01.04.2018 | 18:15
"Било је важних утакмица, а ова је најважнија!"
Црвена звезда мтс спремна дочекује "мајсторицу" против Морнара.

Екипа Душана Алимпијевића заиграће одлучујући меч полуфинала АБА лиге у понедељак од 21 час и у том сусрету дефинитивно неће моћи да рачуна и на Перу Антића, због повреде скочног зглоба.

У најави утакмице, тренер Звезде недвосмислено је поручио да ће његов тим против црногорског тима имати најважнији тест у досадашњем делу сезоне.

"Било је много великих утакмица, важних утакмица за Звезду, али ово је свакако најважнија до сада", рекао је Алимпијевић на конференцији за новинаре.

Од пораза у "Тополици", црвено-бели су у Београду тренирали и одиграли добар меч против Реала, одлучен тројком Луке Дончића у последњој секунди.

"Због значаја сутрашње утакмице било је важно да одиграмо против Реала на онакав начин, са онаквим приступом. Нажалост, Реал је била утакмица која је морала да нам послужи за подизање борбене готовости на крајњи максимум и чини ми се да смо то и успели, уз заиста доста добрих тренинга ове недеље. Када год смо имали више времена у Београду то се и одразило на утакмцие", додао је он.

Уз захвалност навијачима и позив да и у понедељак напуне "Пионир", Алимпијевић је говорио и о квалитету наредног противника своје екипе. Барани су између две утакмице полуфиналне серије испали из ФИБА Европа купа, јер су током недеље убедљиво изгубили у Гронингену.

"Без обзира на ту утакмицу у Холандији, мислим да Морнар има сјајну сезону у Европи, далеко су стигли у том такмичењу, а и кроз АБА лигу се показује да су заиста ту где јесу сасвим заслужено. Не мислим да ће их та утакмица пореметити, јер су доживели неминовни енергетски пад и пражњење после наше утакмице. То је чињеница коју сви знају, кад играте против Звезде играте без оптерећења и притиска, играте за победу која би била сензација, а ако изгубите ништа вам неће замерити. Свакако да је за нас најважнији утисак који смо понели из Бара у вези са енергијом и приступом на утакмици, јер не постоје изненађења у нашем петом међусобном мечу ове сезоне", додао је Алимпијевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар