"Bilo je važnih utakmica, a ova je najvažnija!"

"I zbog tog značaja bilo je važno da onako odigramo protiv Reala", kaže Dušan Alimpijević u najavi "majstorice" za plasman u finale ABA lige.

Košarka 01.04.2018 | 18:15
"Bilo je važnih utakmica, a ova je najvažnija!"
Crvena zvezda mts spremna dočekuje "majstoricu" protiv Mornara.

Ekipa Dušana Alimpijevića zaigraće odlučujući meč polufinala ABA lige u ponedeljak od 21 čas i u tom susretu definitivno neće moći da računa i na Peru Antića, zbog povrede skočnog zgloba.

U najavi utakmice, trener Zvezde nedvosmisleno je poručio da će njegov tim protiv crnogorskog tima imati najvažniji test u dosadašnjem delu sezone.

"Bilo je mnogo velikih utakmica, važnih utakmica za Zvezdu, ali ovo je svakako najvažnija do sada", rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare.

Od poraza u "Topolici", crveno-beli su u Beogradu trenirali i odigrali dobar meč protiv Reala, odlučen trojkom Luke Dončića u poslednjoj sekundi.

"Zbog značaja sutrašnje utakmice bilo je važno da odigramo protiv Reala na onakav način, sa onakvim pristupom. Nažalost, Real je bila utakmica koja je morala da nam posluži za podizanje borbene gotovosti na krajnji maksimum i čini mi se da smo to i uspeli, uz zaista dosta dobrih treninga ove nedelje. Kada god smo imali više vremena u Beogradu to se i odrazilo na utakmcie", dodao je on.

Uz zahvalnost navijačima i poziv da i u ponedeljak napune "Pionir", Alimpijević je govorio i o kvalitetu narednog protivnika svoje ekipe. Barani su između dve utakmice polufinalne serije ispali iz FIBA Evropa kupa, jer su tokom nedelje ubedljivo izgubili u Groningenu.

"Bez obzira na tu utakmicu u Holandiji, mislim da Mornar ima sjajnu sezonu u Evropi, daleko su stigli u tom takmičenju, a i kroz ABA ligu se pokazuje da su zaista tu gde jesu sasvim zasluženo. Ne mislim da će ih ta utakmica poremetiti, jer su doživeli neminovni energetski pad i pražnjenje posle naše utakmice. To je činjenica koju svi znaju, kad igrate protiv Zvezde igrate bez opterećenja i pritiska, igrate za pobedu koja bi bila senzacija, a ako izgubite ništa vam neće zameriti. Svakako da je za nas najvažniji utisak koji smo poneli iz Bara u vezi sa energijom i pristupom na utakmici, jer ne postoje iznenađenja u našem petom međusobnom meču ove sezone", dodao je Alimpijević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar