Тавамбино прољеће: Камерун, Партизан, голови...

Нападач Партизана Леандре Тавамба, после гола Бачкој, освренуо се на успешан период, у којем ужива.

Фудбал 03.04.2018 | 19:45
Тавамбино прољеће: Камерун, Партизан, голови...
Леандре Тавамба ужива у пролећу...

Камерунац наставља да живи најлепше дане у керијери, а голом у Бачкој Паланци, којим је потврђена победа "парног ваљка" (2:1) у 29. колу Суперлиге, још више је украсио период какав је само пожелети могао. Деби у репрезентацији није га опио, што је и показао већ на првој наредној клупској утакмици.

Гол Бачкој био је 12. у Суперлиги ове сезоне...

"Пета узастопна победа и веома важан низ за наставак сезоне. Драго ми је да смо и после репрезентативне паузе показали да код нас ништа није случајно, да је све што се дешавало била мала резултатска и психолошка криза и да је Партизан увек Партизан", почео је Тавамба за клупски сајт.

Камерунац је истакао да сви у клубу размишљају само о првом наредном кораку, јер не желе да се оптерете пресудним дуелима у Суперлиги и Купу.

"Идемо утакмицу по утакмицу, храбро, у нове победе. Нема шта, зна се, све што кажемо каźемо на терену, јер ми смо, ипак, освојили 'дуплу круну'", кратко одговара нападач Партизана.

Недавно се вратио из Камеруна, где је имао прилику да дебитује за репрезентацију.

"То је велика ствар за мене, не само за каријеру, већ пре свега за мене као особу. Било ми је потребно 18 година да би сан постао стварност и само могу да пренесем речи одушевљења са жељом да тако наставим да радим и да одржим добру форму за следећи позив".

У репрезентацији Камеруна добио је нешто повученију улогу у тиму.

"Играли смо у систему 4-1-2-3 и играо сам као други офанзивни везни. На тој сам позицији иначе играо пре неколико година", објаснио је Партизанов голгетер.

Играма у Партизану и у репрезентацији усрећио је и породицу, за коју је много везан.

"Моја породица је пресрећна због свега што ми се дешава у Партизану, као и због дебија за репрезентацију. Добијао сам много порука подршке, а посебно од мојих саиграча у клубу, који су ми по повратку у Србију, уз стручни штаб и запослене, честитали на дебију као и на новој позицији. Били су позитивно изненађени сто сам дебитовао у везном реду", открио је Ленадре Тавамба.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар